Jepkosgei converteix València en l’escenari d’un nou rècord del món

2 minuts de lectura

Joyciline Jepkosgei és una de les millors esportistes d’aquest 2017. S’ha convertit en pocs mesos en la plusmarquista mundial de quatre distàncies diferents en les proves atlètiques fora de l’estadi. Registres excepcionals que aquest diumenge han fet acte de presència a València. Allà ha batut el rècord del món de la mitja marató que ella mateixa ja ostentava des de fa uns quants mesos.

A la primavera la keniana de 23 anys ens va regalar una actuació antològica a la mitja marató de Praga. A la capital de la República Txeca no només va batre el rècord mundial de la mitja marató, sinó que també va superar la millor marca mundial de la història en els parcials del quilòmetre 10, 15 i 20. Aquella va ser una de les actuacions esportives més brillants de l’any i va consagrar-la immediatament com la millor atleta de tots els temps en les proves de mitja distància.

Jepkosgei és la primera dona de la història en córrer 10km en asfalt en menys de 30 minuts

El passat mes de setembre l’atleta que va començar a treure el cap a l’elit fa tot just dues temporades va demostrar que la cursa de Praga no havia estat un èxit aïllat. Acompanyada per un atleta que exercia de llebre, i a la mateixa ciutat on havia assolit el quàdruple rècord pocs mesos abans, Jepkosgei va convertir-se en la primera dona de la història en completar una cursa de 10 quilòmetres al carrer en menys de 30 minuts. Concretament, 29 minuts i 43 segons, un temps brutal. Per fer-nos una idea de la barbaritat d’aquesta marca, cal dir que només quatre dones han estat capaç de córrer més ràpid en la mateixa distància a l’estadi, un espai on tots els factors ajuden a assolir millors registres.

La gran estrella de València

DMl4nGQXUAAz_OV

Fa pocs dies, l’organització de la mitja marató de València confirmava la presència final de Joyciline Jepkosgei a la prova que no ha parat de créixer i que compta amb una participació popular enorme. La keniana era l’estrella indiscutible de l’edició d’enguany i ja anunciava el seu bon moment de forma i un nou intent per millorar la seva plusmarca mundial.

“Superar rècords és un objectiu que sempre perseguim, però no sempre és possible. Em trobo molt bé i intentaré donar-ho tot per aconseguir-ho”

Dit i fet. L’anunci de Jepkosgei era prometedor i la cursa de la keniana no ha decebut en cap moment. A ritme de rècord del món, la jove talent de l’atletisme el va saber superar finalment per un sol segon (1:04.51) en l’arribada a la línia de meta que podeu reviure a través del següent vídeo

L’any 2017 de Joyciline Jepkosgei és memorable. Ara tenim moltes ganes de veure fins a quin punt es capaç de portar les seves marques en les properes temporades, quan ja estigui plenament habituada al ritme de competició. També hi ha moltes veus que l’animen a provar-se a l’estadi, on el 2016 va aconseguir el bronze als 10.000 metres al campionat d’Àfrica. Seria capaç de plantar-li cara a l’etíop Ayana o a la seva compatriota Cheruiyot?

Marta Esteban aconsegueix la mínima

Lluny del focus del rècord del món assolit per la keniana també ens fixem en el paper de la valenciana Marta Esteban, que continua donant passos de gegant en la seva trajectòria esportiva. A la cursa de casa ha aconseguit un registre d’1:13.43 que li dóna el bitllet per disputar el mundial de mitja marató que se celebrarà el mes de març de 2018, precisament, a València. Esteban és la segona atleta de tot l’estat en assolir la mínima i té molts números de disputar una cita que, sens dubte, té marcada com un dels grans objectius de la temporada vinent.

DMu7FLyWkAALXQc