Lanxess-Arena, Köln - Wikimedia Commons

El dilema de la Final Four

1 minut de lectura
Colònia i el seu Lanxess Arena han estat escollits per fer de seu de la Final Four 2020. Fins aquí podria semblar l’anunci recorrent d’enguany respecte la Champions League d’handbol, però en aquest cas parlem de l’Eurolliga de bàsquet.

Colònia és una ciutat amb una increïble tradició en el món de l’handbol, però no podem dir el mateix del bàsquet. Així doncs, val la pena portar el màxim escenari del bàsquet continental a una ubicació sense tradició de bàsquet?

És evident que les instal·lacions, equipaments i facilitats de la ciutat ho fan possible. Ja ho hem vist amb l’handbol. I amb resultats excel·lents. Ara, no enganyem a ningú si reconeixem que Alemanya no té el mateix interès per l’esport de la cistella.

Tot i que no serà el primer cop que es jugarà una Final Four de l’Euroleague a Alemanya, doncs l’O2 de Berlin ja n’ha estat seu, i amb excel·lents resultats. Per tant, és més interessant buscar la promoció en llocs on l’esport no està tan arrelat? Probablement, tot i que se’n faci difusió, el públic local no ho esperarà amb la mateixa devoció que si es tractés d’un dels esports principals.

Però un cop arribi la data, amb 20000 aficionats vinguts de diverses localitats d’Europa –i evitant que la meitat del pavelló sigui d’aficionats de clubs alemanys, com passa a l’handbol- donant un ambient 100% de bàsquet a la localitat i promocionant l’esport in situ de la millor manera possible, veient els millors jugadors del continent, no es convertiria en una gran manera de promocionar l’esport i obrir mercats?

No és aquest l’objectiu dels directius de l’Euroleague? Aconseguir més seguiment per així sumar millors contractes de promoció i drets televisius, ara que la competició es pot considerar semi-tancada, a mig camí entre el bàsquet tradicional i l’empresarial NBA.

Aquesta temporada serà la primera que DAZN tindrà els drets de tots els partits de la competició, en un contracte televisiu que millora les condicions que fins ara hi havien signades. Aprofitar qualsevol oportunitat per augmentar la repercussió d’un esport que no és el futbol a Europa, s’ha d’aprofitar tant com sigui possible.