Arriba el moment de Toni Harris

1 minut de lectura
Just abans de la Super Bowl d’Atlanta d’aquest febrer, en un article, parlàvem de les poques possibilitats que tenen les dones per poder jugar futbol americà, de manera no sexista. Doncs bé, ja ha començat la pretemporada a la Central Methodist University de Missouri, on en el seu programa esportiu, hi jugarà Toni Harris, la primera dona en aconseguir una beca completa esportiva de futbol americà, sense que es tracti d’un membre dels equips especials

Per començar, caldria dir que el futbol americà no és estrictament masculí, doncs permet la pràctica per part de les dones, sense diferenciar per sexe. Tot això teòricament, és clar. No hem d’oblidar, en cap cas, que es tracta d’un esport extremadament físic i que, genèticament, els homes parteixen de certa avantatge respecte les dones.

Però tots aquests argument no eren suficients per fer que Antoinette Harris deixés de creure en el seu somni. Així doncs, tot i que molts equips la fessin fora pel simple fet de ser dona, ella va seguir treballant per aconseguir una oportunitat.

Finalment, va aconseguir jugar per l’equip del seu institut de Redford, a Michigan. A l’institut es tendeix a intentar que tots els jugadors juguin en més d’una posició.

Problemes de salut

Però si el camí de Harris no era prou difícil pel simple fet de ser dona, amb 18 anys va ser diagnosticada amb un càncer d’ovaris en fase 1.

Per sort, va poder recuperar-se de la malaltia i tornar a perseverar en la seva carrera al futbol americà universitari.

Primera experiència universitària

Sense aconseguir cap beca, però amb les intencions intactes de segui jugant a futbol americà de manera competitiva, Harris va aconseguir fer-se un lloc a l’equip de la East Los Angeles College per jugar de free safety.

Toni Harris entrenant – Twitter

Després de dos anys ben productius però, va arribar l’oportunitat d’aconseguir la beca esportiva totalment finançada. Fins a 6 ofertes va rebre fins a decidir-se per la CMU de Missouri, integrant del circuit de la NAIA, la competició esportiva per a universitats més petites.

Aparició a la Super Bowl

Just abans de signar la seva beca amb la universitat de CMU, Harris va ser la protagonista d’un dels anuncis de la Super Bowl d’aquesta temporada. Un anunci del model RAV 4 de Toyota, on demostra que res no és gratuït, i que ha hagut de treballar a fons per aconseguir aquesta oportunitat.

Tota una premonició.