Nou medalles catalanes als campionats autonòmics base d’handbol i bàsquet

3 minuts de lectura

Aquestes vacances de Nadal s’han disputat els campionats base autonòmics d’handbol i bàsquet i les seleccions catalanes han sumat un total de nou medalles de les deu que estaven en joc sumant totes les categories

Comencem repassant què ha donat de si el CESA d’handbol disputat a Blanes, Lloret, Malgrat, Calella, Pineda i Mataró. El balanç esportiu per a les seleccions catalanes ha estat de 4 medalles d’or, una medalla de bronze i una quarta posició. Les seleccions catalanes han pujat al podi en cinc de les sis categories en joc, el balanç és pràcticament impecable demostrant un cop més que Catalunya és el motor principal de l’handbol espanyol.

Les quatre seleccions catalanes que diputaven la final van aconseguir la victòria. La Selecció Catalana Infantil Femenina, que va ascendir de Copa d’Espanya (la segona categoria) a Campionat d’Espanya després d’una impecable fase de grups, va anar superant rondes fins a plantar-se a la final contra Galícia, equip que va derrotar per a 25 a 18. La Selecció Catalana Infantil Masculina va vèncer a la selecció del País Valencià per 30 a 26. La Selecció Catalana Cadet Masculina va superar la de Navarra per 35 a 32 i la Selecció Catalana Juvenil Masculina, que tancava el campionat, es va imposar a Andalusia per 33 a 27, obtenint, així, la vuitena medalla d’or, de la categoria, de manera consecutiva.

La Selecció Catalana Juvenil Masculina va obtenir la vuitena medalla d’or de la categoria de manera consecutiva / FCH

Per la seva part, la Selecció Catalana Cadet i Juvenil Femenina van lluitar per la medalla de bronze després de caure dissabte en semifinals. Les cadets van superar a Euskadi per 36 a 27, assolint la tercera posició en el campionat, mentre que les juvenils es van veure superades per la selecció valenciana, per 19 a 26, finalitzant en quarta posició.

El CESA 2025 també es jugarà a Catalunya

La Real Federación Espanyola de Balonmano va fer oficial que la seu del Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 2025 tornarà a ser a Catalunya, per tant, la Federació Catalana d’Handbol repetirà com a organitzadora.

Sis catalans a la llista de Jordi Ribera

El seleccionador del combinat estatal, el sarrianenc Jordi Ribera, ha donat a conèixer el llistat definitiu dels jugadors convocats per disputar l’Europeu d’Handbol 2024 que arrenca aquest dimecres a Alemanya. Entre els jugadors citats pel tècnic gironí hi ha els catalans Joan Cañellas (Kadetten), Aleix Gómez (Barça), Dani Fernández (Stuttgart), Ian Tarrafeta (PAUC), Jan Gurri (Sporting CP)  i Adrià Figueras (Chartres). També és a la llista el porter del FC Barcelona, Gonzalo Pérez de Vargas.

El Bàsquet català es penja quatre medalles a Huelva

Les Seleccions Catalanes Cadet i Infantil tornen del Campionat d’Espanya amb tots els combinats pujant al podi. La delegació catalana torna amb dos ors, una plata i un bronze demostrant el potencial de jugadors, jugadores i clubs del territori català.

La Selecció Catalana Cadet Masculina, que va tornar a guanyar un campionat que es resistia a l’equip català des de fa vuit anys, va saber aguantar la pressió en una final contra Andalusia que es va decidir fins al darrer quart. Els catalans van fer una embranzida final en un marcador que no reflectia la igualtat viscuda els primers 35 minuts (52-66).  També va aixecar el títol la Selecció Catalana Infantil Masculina que va tornar a demostrar la seva qualitat i va ser l’equip més complet i més sòlid en la final (73-57). Els de Raül Laita, juntament amb Joan Florit, Xavi Orois i Ivet Estany, van controlar el partit aprofitant el talent dels seus joves jugadors amb Jan Cerdán (18 punts i 9 rebots), Biel Ruiz (15), Pau Cruz (12) i Jan Martin (10) com a màxims anotadors.

View this post on Instagram

A post shared by FCBQ (@basquetcatala)

La Selecció Catalana Cadet Femenina no va tenir la sort de cara en un final d’infart contra la Comunitat de Madrid (50-55) i va acabar obtenint la medalla de plata. Amb 50-52 les catalanes van tenir el tir per forçar la pròrroga, però no va entrar i les madrilenyes van sentenciar el matx. Les jugadores dirigides pel seleccionador Lluís Biosca, juntament amb Santa Carrasco, Alba Bonet i Marc Castillo, tot i no fer el seu millor partit, van competir quedant-se a les portes del títol. Maria Cintas (15 punts) secundada per Okafor (12 punts) i Toure (8 punts i 13 rebots) no van ser prou per penjar-se l’or.

Finalment, qui va assolir una medalla de bronze amb regust d’or va ser la Selecció Catalana Infantil Femenina que dirigeix el seleccionador Sergi Llurba amb Laura Díaz, Pol Velázquez i Anna Matas. Les catalanes van superar amb solidesa a la Comunitat de Madrid (56-65) amb 20 punts d’Olívia Monsalve i 11 punts i 19 rebots de Martina Termens, però l’èxit va tornar a ser, un dia més, el gran treball d’equip.