El mur de Trump, convertit en un boulder d’escalada gegantí

Convertit en una polèmica arma electoral per part de Donald Trump, el mur entre Mèxic i els Estats Units ha estat protagonista de debats, discussions d’alt nivell polític, de manifestacions a favor i en contra i de notícies constants sobre la seva utilitat o sobre qui ha de pagar-ne la construcció. De murs idiotes n’hi ha per totes bandes: a Ceuta i a Melilla, a Corea, a l’Índia, a Palestina o a l’Europa que alça fronteres físiques contra els refugiats. La proposta de Trump d’allargar el mur ja existent en alguns trams de la frontera amb Mèxic és la joia mediàtica d’aquests despropòsits. El mur de Trump, però, té detractors plens d’inventiva.

Ara ha sorgit una iniciativa per donar-li un ús esportiu imprevist i original. Podria ser la paret d’escalada més gran del món? Això és el que s’ha plantejat la companyia TomTom Sports amb l’objectiu de promocionar un nou producte. Quan el màrqueting l’encerta, un vídeo ben simple pot esdevenir viral. Des de TV Azteca han llançat la notícia (també difosa per l’empresa) i ho han fet mostrant les primeres preses d’escalada instal·lades al mur ja existent. Tindrà continuïtat? És, només, una campanya promocional? Els permetrien realment instal·lar preses en un mur tan mediatitzat com aquest?

Contra la divisió, esport

El responsable de màrqueting de la companyia, Patrick Stal, explica els motius de l’acció: “Sempre ens fixem en noves maneres de motivar a la gent a fer exercici. L’augment de l’interès per l’escalada i l’expectació pel mur de Trump ens van portar a considerar l’opció de construir el mur d’escalada més gran del món. Convertim un símbol de divisió en una festa de l’esport. Un lloc on els mexicans, i tot el món, pot posar-se en marxa“.

Sigui com sigui, la seva és una idea original que promociona la pràctica de l’escalada per superar tots els murs. Benvinguda sigui!

 

La Fosbury ens cooperativitzem.

Fes-te sòcia!