L’Emmarcat: Sam Oomen

Nascut a Tilburg, Països Baixos, el 15 d’agost de 1995, Sam Oomen és un jove pel-roig de tan sols 21 anys que ja ha fet el seu debut al World Tour amb l’equip Giant Alpecin (l’any vinent Sunweb), estructura que li ha demostrat confiança renovant-lo dos anys més, fins a finals de 2018!

El 2012, amb tan sols 16 anys, ja va aconseguir els primers resultats rellevants al calendari Júnior. Cal destacar la victòria a la contrarellotge i la general del GP Rüebliland (Suïssa) per davant d’un especialista com Tom Bohli, ara al BMC. Aquell any va participar a la categoria junior dels campionats mundial de Valkenburg, on va guanyar Mohoric davant Caleb Ewan. Oomen només va poder ser 85è.

El 2013 es proclamà campió nacional júnior ITT. Als mundials de Florència fa un 30è i un 32è a la categoria júnior en ruta i contrarellotge respectivament. També fa el 30è als europeus juniors a la lluita contra el crono. Per tant, ja va mostrant que sense ser pròpiament un contrarellotgista, es defensa perfectament en aquesta disciplina!

I anem pujant graons! El 2014 fa el salt al professionalisme de la mà del Rabobank Depelopment Team de la categoria continental. Aquell any, amb només 18 anyets acabats de cumplir aconsegueix un 8è lloc a la general del Tour dels Fiords (2.1) guanyat per Kristoff!

A més finalitza segon a la pujada al Plateau de Solaison del Tour de l’Avenir just davant Miguel Angel López i Pierre Latour! I fa el 3r a la París Tours sub23, en un triplet de l’equip!! Finalment, per acabar l’any, repeteix 30è lloc als mundials sub23 de Ponferrada.

Atents, que la cosa guanya pes!

2015 és el seu gran any, consolidat a la categoria Continental, destaca en diverses Generals: 4t al Istrian Spring Trophy (Croàcia, 2.2), General i etapa a Rhone–Alpes Isère Tour (França 2.2), General i 2 etapes a Tour de Pays de Savoie (França, 2.2), 2n Tour Alsace (França, 2.2) i 4t Tour de l’Avenir.

I la cosa no es queda aquí!! Sam Oomen a més fa 8è a la Lieja Bastogne Lieja sub23, fa el 22è als mundials sub23 de Richmond i guanya la París-Tours sub23 imposant-se en un grup de 4 ciclistes!

El 2016 ha fet el salt al Pro Tour de la mà del Giant, i tot i ser un any d’adaptació sense exigències, ha aconseguit ser 3r al Criterium International (2.1) darrere Pinot i Latour s’ha mostrat molt fort a la primavera, on l’equip li ha donat llibertat: 36è a la Izulia (WT), 34è a la Fletxa Brabançona (HC), 39è Fletxa Valona (WT) i 26è a la Lieja Bastogne Lieja (WT). A l’agost ha guanyat el Tour de l’Ain (2.1) amb victòria davant Latour a l’etapa amb final als Monts du Jura.

Si la primavera del pèl-roig t’ha sorprès, mira quin final de temporada! Ha fet top35 a aquestes grans clàssiques: La dupla canadenca (WT), el campionat europeu sub23, tre Valli Varesine (HC), Milan Turí (HC) i IL Lombardia (WT)!

Amb un any d’experiència veurem si aquest 2017 el Sunweb Giant li atorga galons a voltes menors o el veiem lluitar pel top10 a alguna gran clàssica de primavera o de tardor. De moment Sam Oomen ja ha declarat que la seva cursa favorita és la Lieja-Bastogne-Lieja i que li faria molta il·lusió destacar a una Gran Volta i acabar el Tour de França. El futur és seu!

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!