L’Emmarcat: Pierre Latour

1 minut de lectura

Tot i que l’any passat per molts era un desconegut, pocs aficionats al ciclisme no han sentit parlar ja de Pierre Latour, ja que aquesta temporada el francès s’ha assentat perfectament al seu equip, l’AG2R, i s’ha confirmat com una de les grans esperances de futur del ciclisme francès.

Cal dir que la temporada passada ja apuntava maneres! Va ser tercer a la Route du Sud només darrera Contador i Quintana, tercer al Tour de l’Ain (on va emportar-se l’etapa reina) cinquè a la Vuelta a Burgos i seté a l’Etoile des Besseges i al Tour d’Austria.

La confiança de l’AG2R en Latour es fa evident aquest curs, només cal veure com l’equip l’ha inscrit a més curses i de més nivell que l’any passat. Així, mentre el 2015 corria les que hem nombrat més L’Strade Bianche, les clàssiques de final de temporada a Itàlia (incloent Il Lombardia) i la Volta a Catalunya, aquest 2016 el francès ha participat a cites tant importants com la volta ciclista País Vasc, la Fletxa Valona, els Tours de Romandia i Suissa i la Vuelta a Espanya.

I certament la progressió de Latour a l’èlit ha estat més ràpida del que molts esperàvem, i no ho diem només per la gran victòria d’etapa a la Vuelta! Si repassem la temporada ens trobem resultats tant sorprenents com aquests:

Segon al Criterium Internacional darrere Pinot.
Top 10 a Il Lombardia.
Top 15 a Itzulia i Romandia
Millor jove a Criterium, Romandia i Bessèges.

Però el gran moment de Latour és sense dubte l’etapa d’Aitana, amb una espectacular pujada final de menys a més i superant al súper combatiu Pantano! Cliqueu per veure el video dels darrers quilòmetres:

En fi, Pierre Latour forma part de la nova fornada de ciclistes francesos. Amb Bardet i Pinot ja consagrats, sembla que se’ls hi resisteix la victòria a la Grande Boucle. Serà capaç el bon d’en Latour d’aconseguir la tant anhelada victòria francesa a Le Tour? De moment la seva trajectòria l’avala!