L’Emmarcat: Bjorg Lambrecht

3 minuts de lectura

Avui us portem un ciclista molt jove. Molt! Tant, que hem hagut de revisar tots els EmMARCats fins a dia d’avui per comprovar que fins ara només havíem portat un altre corredor més jove que ell, el súper precoç Adrien Costa. A diferència de l’americà, que al 2018 seguirà formant-se al Axxeon, el nostre protagonista correrà el pròxim any en un equip Wolrd Tour: el Lotto Soudal. L’Emmarcat d’avui és Bjorg Lambrecht!

En Bjorg neix a Gant, la capital de Flandes, un dels epicentres del ciclisme primaveral, el dia 4 d’abril, en ple calendari de les pedres i a poc d’iniciar les Ardenes. Semblava, per tant, que el seu destí era ser ciclista i clasicòman! I això és el que està demostrant fins a la data d’avui de forma molt solvent, tot i que no en té prou i també destaca a l’alta muntanya.

Ens saltarem la seva etapa infantil i passarem al 2014, amb 16 anys, el seu primer any de junior amb l’equip formatiu Spie-Douterloigne.

La primera temporada a la categoria ja comença a impressionar, el resultat més destacat és el 6è lloc al Tour de Flandes Junior! Molt de mèrit!

El 2015 canvia d’equip formatiu i es posa el maillot blau cel de l’Avia Wcup. El seu any es força interessant: es proclama campió de Bèlgica i guanya una etapa al calendari europeu. Cal sumar-li 4 podis a generals i 2 mallots de muntanya a la copa del món, així com diversos podis i top10 a clàssiques d’un dia.

Els resultats són tan destacables que no passen desapercebuts per l’estructura sub23 del Lotto Soudal, que conscients dels seu potencial, l’integren a la seva plantilla per la temporada 2016.

Un cop al Lotto, el Bjorg passa a formar part de l’anomenat “projecte escaladors“, un pla d’entrenaments on tant a la selecció belga com a l’equip blanc i vermell, el mimen i l’entrenen per potenciar les seves aptituds a l’alta muntanya, donant-li rols de líder des del seu primer any.

Aquesta confiança és retornada amb escreix des de ben d’hora. A la seva primera temporada com a sub23 realitza una primavera discreta, on tot just aconsegueix top20 a diverses clàssiques, però al mes de maig comença la seva gran temporada:

Comença avisant amb un 4t lloc a la Fletxa Ardenesa, segueix proclamant-se campió de la Ronde de L’Isard, al guanyar l’etapa reina a David Gaudu!

També s’endú una etapa a la Course de la Paix, fa top10 a la general de Savoia i el Valle d’Aosta.

Pel que fa als campionats nacionals, acaba 12è al sub23 i 2n a l’europeu només 330 cm darrere el bielorús Riabushenko. Finalitza l’any amb un magnífic 3r lloc a Lombardia!

Inicia el 2017 amb l’objectiu de confirmar-se com a un dels millors corredors sub-23 del món i guanyar-se un lloc entre els professionals.

Comença la temporada tard, però de quina manera! Guanyant una de les seves primeres carreres… la Lieja! Segueix amb un 5è a la Fletxa Ardenesa i repeteix etapa a l’Isard, aquest cop però quedant segon a la general darrere un estratosfèric rus que correrà al Sky: Pavel Sivakov!

Bjorg Lambrecht, petit al costat de Sivakov

Lambrecht també s’endú la general i una etapa al GP Priessnitz i fa segon a Savoia (amb dues segones posicions a etapes també), darrere un altre estratosfèric que també correrà amb l’Sky, colombià en aquest cas: Egan Bernal!

Però la temporada segueix: Repeteix segon lloc i dues segones posicions a etapes al Valle d’Aosta altre cop darrere el rus i, atenció, li passa EXACTAMENT el mateix a l’Avenir darrere un inabastable colombià!!

Resum: 4 segones posicions a la general de les 4 voltes per etapes més importants dels sub23!! Més 7 segons llocs a etapes! Els culpables: Pavel Sivakov i Egan Bernal! Quin martiri!

Als campionats nacionals i mundials no aconsegueix brillar i acaba la temporada amb 4 victòries i 17 podis. Una barbaritat.

Durant la seva etapa formativa ha declarat que es desenvolupa prou bé en finals curts i explosius, però que ell prefereix els colls llargs i l’alta muntanya. El seu físic l’acompanya: 1,69m i 54Kg.

Senyores i senyors, estem davant la gran aposta belga de futur per a l’alta muntanya.

L’anterior gran promesa belga també és nascuda a Gant i fins ara era company d’equip de Lambrecht al Lotto, parlem de Louis Vervaeke, que sembla que li està costant demostrar el seu potencial al World Tour.

4 anys més jove, Bjorg Lambrecht arriba a la primera divisió del ciclisme mundial per menjar-se el món. I nosaltres estem ansiosos de veure-ho!