L’Emmarcat: David Gaudu

3 minuts de lectura

Avui tenim l’honor de portar-vos al que probablement és el ciclista jove més talentós de l’actualitat! Bé, no volem desmerèixer cap corredor dels que ja hem presentat, però és que ell ja ha demostrat, amb una joventut insultant, estar al nivell dels millor corredors del món! Avui us descobrim el francès David Gaudu!!

El David Gaudu va néixer fa tan sols 20 anys, el 10 d’octubre del 1996, a un petit poble de la nació ciclista per excel·lència de França, la Bretanya, on segueix vivint actualment.

Coneixeu la Bretanya? Bé, almenys sabreu que allà no hi ha el terreny ideal per entrenar l’alta muntanya, que és on el David se sent més còmode, ja que amb el seu 1’72 i 54Kg té el físic perfecte per a ser un gran escalador.

Però comencem pel principi, perquè pel que diuen els seus familiars, de ben petit el David era un peça, un nen molt mogut que sempre es feia mal perquè no tenia por de res! Per sort als 6 anys va començar a anar en bicicleta i això el va ajudar a canalitzar les seves energies.

El 2013 va iniciar-se com a júnior al UC Briochine amb tan sols 17 anys. El juny d’aquell any, estant a punt de guanyar la Clàssica dels Alps Junior, va patir una caiguda i va acabar abandonant. Aquest fet tan sols va endarrerir una mica el fet que passés a 1a plana del futur ciclista francès, però no ho va evitar pas.

La temporada següent va passar a l’equip Côtes d’Armor-Marie Morin, on va competir fins a pujar al World Tour. Amb 18 anys va aconseguir 3 victòries en proves franceses i va participar del mundial de Ponferrada.

El 2015 va ser un any força discret per ell, malgrat això, a l’estiu va fer una prova d’esforç amb el FDJ, que ja el seguia des del 2014. El resultat va sorprendre el seu director, Marc Madiot, que ràpidament va veure clar que tenia davant seu a un futur campió.

Ja amb 19 anys, el 2016 va viure la seva gran eclosió entre els juniors: va guanyar la Cursa de la Pau txeca, amb els millor corredors sub23 disputant-la (Tao, Frankiny o Ravasi van completar el Top5), va seguir amb un 5è lloc al Tour de l’Aain competint amb equips World Tour, on a més va ser 2n a la categoria dels joves superat tan sols per Sam Oomen i va completar el mes d’agost enduent-se el Tour de l’Avenir, davant el millor de cada casa: Ravasi, Costa, Bernal o Tao, i dominant amb mà de ferro totes les etapes de muntanya!

Després de tant recital, el 2016 el va completar amb el premi nacional de l’estrella ciclista del demà”, per davant d’un altre emMARCat: Pierre Roger Latour.

Molt estrany seria que després d’aquest 2016 espectacular, cap equip intentés pescar-lo, i va ser el mateix FDJ qui el va signar com a stagière, on a més ha firmat un contracte per dues temporades.

La seva progressió està sorprenent a tothom, i és que aquest 2017 ha competit ja a la Volta, on va estar sempre present i amb els millors a l’etapa de Lo Port (7è). També ho va brodar a l’etapa reina de Romandia, on va acabar al top10.

Però no tan sols ha aparegut del no res a proves d’una setmana, també ha estat competint amb els millors a les clàssiques franceses de Vitré (4t) i Finistère (7è corrent a casa) I la més grossa! 9è a la 1a participació en una clàssica World Tour, la Fletxa Valona, i amb tan sols 20 anys!

La comparativa entre ell i la dupla Barnet-Pinot està servida. Els dos corredors francesos, encara ben joves, són la gran esperança del ciclisme francès per conquistar un Tour després de dècades, malgrat això, sembla que no acaba d’arribar aquesta opció, per això, els aficionats francesos ja busquen en el jove David Gaudu un futur guanyador de la Grande Boucle.

Quan tenia 17 anys, ja va desafiar “virtualment” la dupla pujant a La Planche des Belles Filles i, segons l’Strava, va ser tan sols 6″ més lent que Pinot i 15″ més ràpid que Bardet!!!

Però no ens equivoquem, una cosa és l’Strava i una molt diferent el Tour de França. Malgrat això, i amb tan sols 20 anys, aquest corredor, amb més semblança d’estudiant de matemàtiques que de ciclista d’elit, està preparat per a una carrera esportiva llarga i plena d’èxits.