Ian, campió de l’individual de Raspall!

1 minut de lectura
Aquest dissabte Ian es va proclamar nou campió de l’Individual de Raspall Trofeu President de la Generalitat amb només 20 anys.

El jove de Senyera va fer una partida molt seriosa, especialment des del dau. Va poder aprofitar el joc que feia des del rest per a guanyar el seu primer gran títol com a professional.

El trinquet de la Llosa de Ranes penjava el cartell de “no hi ha entrades” i l’ambient fou formidable. Estaven presents tots els al·licients per veure una gran final. I així va ser. Moltó i Ian van oferir un espectacle a l’altura de les circumstàncies.

Moltó va eixir des del dau i va sumar el primer joc, tot i que es va trobar amb un Ian molt combatiu durant tota la vesprada. El primer joc d’Ian al dau va ser net, cosa que demostra, una vegada més, la seua poderosa treta. Moltó, de nou des del dau, va contestar el seu rival de la mateixa manera per a continuar un passet per davant (15 – 10). Semblava que Ian anava a continuar fent el joc fàcil des del dau, ja que s’havia posat val – net, però Moltó, conscient que es tractava d’un joc important, va fer a dos. Tanmateix, Ian es va mostrar serè i, ajudat per la treta, va tornar a posar les taules en el marcador (15 – 15).

Ian va certificar el triomf des del dau

El públic, que va animar en tot moment, també va començar a creure que l’aspirant podia tindre una oportunitat d’or des del rest. I així va ser. El de Senyera va aprofitar el segon val que tingué des del rest per a trencar la dinàmica dauera de la partida. Des del dau Ian va certificar la seua victòria i va posar el seu nom al costat dels grans del raspall que han aconseguit el preuat títol individual, per a deliri dels aficionats del seu poble.

Moltó ha tingut un gran gest esportiu i ha cedit Ian la samarreta roja / Fotografia: Ulisses Ortiz
Moltó va tenir un gran gest esportiu i va cedir Ian la samarreta roja / Fotografia: Ulisses Ortiz

L’esportivitat de Moltó

Josep Miquel Moya, director general d’Esports de la GVA; Daniel Sanjuán, president de la Federació de Pilota; Sebastià Giner, Coordiandor de pilota de la GVA; i Evarist Aznar, alcalde de la Llosa de Ranes, van ser els encarregats de donar els premis als finalistes. Moltó, amb un gest que demostra la seua gran esportivitat, va entregar a Ian la seua samarreta roja, testimoniant que el de Senyera serà el que la portarà durant tota la pròxima temporada.

Si voleu reviure la final de raspall individual, podeu fer-ho a continuació!

Article d’Ulisses Ortiz publicat originalment a pilotaveu.com, el portal de referència de la pilota valenciana