L’Emmarcat: Louis Vervaeke

3 minuts de lectura

El pilot internacional ja ha trepitjat terres europees, concretament l’illa de Mallorca, on s’han disputat les tradicionals Challenges. En aquestes curses ha destacat un equip per sobre dels altres, el Lotto Soudal, amb Greipel, guanyador de Porreres, Wellens, guanyador de Tramuntana i Andratx, Benoot, podi a Andratx… I el nostre protagonista d’avui: Louis Vervaeke! Segón a tramuntana i quart a Andratx!!

Però… qui es aquest ciclista? A continuació us el presentem!

En Louis va néixer fa 23 anys, el 6 d’octubre del 1993 a Oudenaarde, una localitat 60000 habitants situada a la província flamenca de Flandes Oriental. A pocs quilòmetres de capitals ciclistes com Gant o Roubaix i envoltada dels fantàstics “bergs” (murs) i dels trams adoquinats que tan ens fan vibrar a la primavera!

De fet el mateix Kopenberg està situat al seu municipi i ha sigut moltes vegades final del Tour de Flandes, la darrera vegada el 2012. També s’hi celebra una prova del campionat del món de ciclocròs… Amb tota aquesta barreja d’ingredients, d’Oudenaarde era qüestió de temps que sortís un gran campió com el que promet ser el Louis.

Des de ben petit en Louis era un noi molt esportista, practicava el tennis, l’equitació, el futbol i el ciclisme. Als 13 anys, però es va decidir per la bicicleta i va començar a córrer en un equip formatiu.

Als inicis combinava el ciclocròs amb la carretera, però als 15 anys va fer el salt definitiu a l’asfalt. En el seu darrer any de junior, el 2011 va aconseguir algun resultat destacat, com el 3r a la general del GP Rüebliland guanyat per Gougeard, o el 14è als campionats europeus, amb un top10 farcit de corredors professionals en l’actualitat. Malgrat això, no va ser un corredor punter dins l’elenc júnior.

El 2012 va passar a professionals amb l’equip continental Jong Flanders. Va ser una temporada discreta pel Louis, només destacar el 15è lloc a la general del prestigiós Giro del Valle d’Aosta, que va guanyar Fabio Aru.

Tim Wellens i Louis Vervaeke, talent per al Lotto Soudal

El 2013 recalà a amateur, però a l’equip sub23 del Lotto-Soudal, per tant entra a una de les millors escoles formatives del país. Realitza un any força interessant amb dos 4ts llocs a les generals del Tour de Savoia i el Giro del Valle d’Aosta.

I atenció perquè el 2014 va ser el seu gran any. Fa un bon inici de temporada per Bèlgica i França i s’endú la general del Tour de Savoia, guanyant una etapa i acabant a les primeres places a totes les altres. Això l’ajuda a pujar com a stagière a l’equip World Tour, amb qui fa un meritori 46è a la clàssica de Donosti.

Després és enviat a competir al Tour de l’Avenir i el noi no decepciona, guanya l’etapa amb final a la Toissure, davant monstres com Foliforov, Miguel Angel López, Sam Oomen, Pierre Roger Latour… i queda el 5è a la General.

Amb aquest rendiment a les generals, l’equip no dubta en quedar-se’l i passa a formar part de la plantilla Pro Tour el 2015. El seu primer any amb els grans és força discret, però participa de Voltes World Tour com la Volta i la Itzulia, i fa el debut al Giro d’Itàlia, on abandona a l’etapa 16 per una caiguda.

El 2016 va fer un any més interessant, amb un calendari similar, és en les voltes d’una setmana on va oferir el seu millor rendiment. Va aconseguir finalitzar 3r dels joves a la Volta a Catalunya i 11è a la general de la Itzulia, on a més va guanyar el maillot dels sprints entremitjos. A final de temporada l’equip el va enviar a Espanya per córrer la seva segona Gran Volta, en aquest cas la Vuelta, on va finalitzar el 89è sense destacar especialment.

Aquest 2017 l’ha començat de manera fulgurant, convertint-se en el millor acompanyant de Tim Wellens. Ha estat segon a la Challenge més dura, la de la serra de Tramuntana, i 4t a l’etapa amb final al Mirador d’Es Colomer.

Louis Vervaeke, nom de futur

Què en podem esperar d’ell aquest any?

Doncs si ens guiem pels resultats de les dues passades temporades, sembla evident que el punt fort de la temporada és el març-abril, on és probable que lideri l’equip a la Volta o la Itzulia. Veurem també si treu al cap a alguna ardenesa, on haurà d’ajudar a companys com Wellens o Benoot.

El que sembla evident és que estem davant d’un ciclista en progressió i ja no ens ha d’estranyar veure’l lluitar entre els millors en voltes per etapes d’una setmana. Les grans voltes encara li queden lluny, però el temps dirà si amb els anys i l’experiència pot arribar a ser un corredor que també les tingui presents. De moment, esperem animats què ens oferirà aquesta temporada 2017 després d’aquest inici tan prometedor.