Votació Premis Fosbury 2020: millor home esportista

2 minuts de lectura
Els lectors de La Fosbury decidiu el premi popular als millors esportistes 2020 dels Països Catalans.

L’any de la pandèmia ha escapçat l’esport d’una manera fulminant durant bona part de l’any. En un món de dues o tres velocitats, la represa de les competicions ha sigut desigual i enrevessada. Amb aquest punt de partida, a la Fosbury hem optat per organitzar la tercera edició dels Premis Fosbury als millors esportistes de l’any per votació popular com a eina per visibilitzar la diversitat i el talent present arreu del país. Assumim que hi ha esportistes i esports que enguany han competit poc o gens, i que alguns d’ells queden fora de joc. Així doncs, reforcem encara més la idea de cada any: als Premis Fosbury 2020 no hi és tothom que s’ho mereix, però tothom que hi és, s’ho mereix. Es tracta d’un reconeixement que barreja disciplines molt diverses i mèrits esportius de tota mena. Ni és just, doncs, ni pretén ser-ho.


 

Enguany la redacció de la Fosbury hem optat per no fer públic un Top 50 o un Top 100 en forma de rànquing fosburià mixt i inclusiu. En aquest any que va amb asterisc confiem en la saviesa popular i ens reservem un guardó a una persona d’alt nivell esportiu que no forma part de la votació popular. L’anunciarem el mes de gener.

En la primera fase els lectors podran votar tants esportistes com vulguin en una llista de 43 candidatures en categoria femenina i 43 candidatures més en la masculina. Els vuit primers de cada llista es “classificaran” per a la votació final, que serà la que acabarà definint els podis dels Premis Fosbury per votació popular. La Fosbury guardonarà els guanyadors de cada categoria amb un petit trofeu, que entregarem durant el 2021 si la situació sanitària ho permet.

Els Premis Fosbury van néixer el 2018 i van comptar amb tres guanyadors: Tita Llorens, guanyadora del Top 50 de la redacció; Toni Ponce, guanyador del premi popular en categoria masculina; i Ana de Beniparrell, guanyadora del premi popular en categoria femenina. Els Premis Fosbury de 2019 també van tenir tres guanyadors: Pau Capell, guanyador del Top 100 de la redacció; Marina González i Pere Marsinyach, guanyadors del premi per votació popular.

Votació dels Premis Fosbury 2020

Ens estrenem amb la votació al millor home esportista de 2020. Malgrat que hi ha quaranta-tres opcions que s’aniran ordenant en funció del nombre de vots rebuts, molts més esportistes podrien haver format part de la llista. Alguns dels noms que formen part de la llista representen mèrits esportius col·lectius, d’altres assoliments a títol individual, i en alguna ocasió, una barreja d’ambdós casos.

Votacions de la primera fase tancades. Aquest dissabte 2 de gener comença la votació entre els vuit finalistes. Podeu participar-hi clicant aquest enllaç.