Tornen els entrenaments i reobren les instal·lacions esportives

2 minuts de lectura
El Govern anuncia modificacions en les restriccions a l’esport a partir de dilluns.

Aquest dijous al matí el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat un pla per gestionar una desescalada en les restriccions actuals que s’allargarà fins a finals d’any. Després de les filtracions viscudes, el document final ha canviat part del seu contingut i un dels sectors afectats és l’esport, que justament ahir al vespre reclamava més flexibilitat davant els pesos pesants del Govern. Finalment les instal·lacions esportives podran reobrir les seves portes a partir del dia 23 i l’esport amateur podrà tornar als entrenaments.

El dilluns l’esport amateur i de base viurà dos canvis molt significatius. En primer lloc, podrà accedir a les instal·lacions esportives, que romanien tancades des de finals d’octubre. Les instal·lacions i equipaments a l’aire lliure tindran un control d’accés i un aforament del 50%. Les instal·lacions d’interior podran obrir amb una capacitat màxima del 30% i amb cita prèvia. L’obertura d’aquests centres, inclosos casos concrets com el dels gimnasos que no entraven en el document filtrat prèviament.

L’altra gran novetat és el retorn dels entrenaments d’equips no professionals. El document aprovat explicita que l’obertura d’instal·lacions “inclou la pràctica esportiva federada”. La situació no permetrà massa floritures i els clubs hauran de fer mans i mànigues per quadrar horaris i usos de les instal·lacions, però no deixa de ser un canvi més que notable respecte a l’aturada total que hi havia fins ara.

Gerard Esteva, president de la UFEC, ha qualificat els canvis anunciats com “un petit pas respecte a les reivindicacions que tenim. Avui estem millor que ahir, però encara estem lluny del que necessitem“.

En aquest tram 1 fet públic al migdia s’esmenta també la possibilitat de dur a terme activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de sis persones (excepte òbviament la pràctica esportiva federada que comentàvem prèviament i que s’escapa d’aquesta restricció). Des del divendres a les 6 del matí fins dilluns a la mateixa hora aquesta pràctica esportiva es podrà dur a terme entre municipis limítrofs com a límit territorial. D’altra banda, cal tenir present que les instal·lacions obriran sense accés als vestidors excepte en el cas de les piscines.

En el tram 2 previst per començar a aplicar el 7 de desembre l’aforament entre instal·lacions indoor i outdoor s’equipara al 50% i no és fins al tram 4, previst per al 2021 en què les competicions esportives tornarien a engegar motors.

La fotografia de portada és de Miguel López Mallach.