El sector esportiu demana reprendre l’activitat el proper dilluns

2 minuts de lectura
Una reunió entre representants del sector esportiu i del Govern obre una escletxa per accelerar la tornada a l’activitat esportiva el proper dilluns.

Ja fa més d’un mes que les competicions esportives amateurs estan aturades completament a Catalunya i fa pràcticament tres setmanes que les instal·lacions esportives estan tancades. Aquesta doble mesura presa amb l’objectiu de limitar la interacció social i combatre la pandèmia ha comportat una nova sotragada que se suma a la viscuda durant la primavera i la denúncia per part dels representants del sector esportiu d’una situació crítica i que pot deixar tocat de mort el teixit esportiu català. Després d’intentar frenar les decisions per via judicial i respondre amb un acte massiu a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, finalment aquest dimecres hi ha hagut l’esperada trobada entre Govern i sector esportiu. El sector esportiu ha exigit en aquesta trobada la tornada de l’activitat esportiva el pròxim dilluns 23 de novembre

L’executiu català s’ha compromès a tenir en compte aquesta petició nítida per part dels assistents a la reunió. La controvèrsia generada pel document filtrat aquesta setmana que anunciava unes fases s’ha apaivagat en rebre la confirmació que no és una proposta definitiva. Ho explica Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya: “El govern ens ha traslladat que la proposta encara no està tancada, que el document que s’ha filtrat estava molt avançat però que encara està subjecte a canvis“.

Esteva també detalla quines són les dues demandes que el sector esportiu ha fet arribar al Govern:

“Les nostres peticions són clares. La primera: obertura de les instal·lacions tan indoor com outdoor del món de l’esport i represa dels entrenaments. Això ha de ser efectiu el dilluns 23 de novembre. En segon lloc, les indemnitzacions són absolutament insuficients. Les bases que s’han publicat només donen cobertura i emparen a una petita part del sector esportiu, prop d’un 20%, que són els que gestionen instal·lacions. La resta necessitem ajudes directes i efectives que arribin a tot el sector esportiu

Aquestes peticions han estat unànimes per part dels diferents representants esportius, que han demanat el compliment del pla de desescalada presentat per la secretaria general de l’Esport i de l’Activitat Física. El sector esportiu també ha demanat que es prenguin les mesures amb urgència per amortir els danys que la pandèmia està causant a entitats, empreses i professionals de l’esport. Esteva confia que el Govern atengui les peticions: “Estem esperançats i estarem atents a la proposta que acabi fent el PROCICAT i que el Govern de la Generalitat acabi aprovant aquesta setmana“. L’objectiu és clar: que dilluns es reprengui l’activitat, amb limitacions si fa falta, perquè l’esport català torni a agafar aire davant una situació especialment complicada.

La reunió per videoconferència ha aplegat els pesos pesants del govern, amb la presència del vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut Alba Vergés, la consellera de la Presidència Meritxell Budó, el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física Gerard Figueras, i el secretari general de salut Marc Ramentol, així com la participació d’Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport i del Doctor Daniel Brotons, Cap de Medicina de l’Esport de la Secretaria General de l’Esport. Per part del sector esportiu hi han assistit Gerard Esteva, president de la UFEC; Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Bàsquet; Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Basquetbol; Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació; August Tarragó, president de l’ADECAF; Anna Pruna, presidenta d’INDESCAT; Josep Viladot, president de Gestiona; Ramon Canela, president de DIR; Pep Campanya, president d’ACGEP; Jaume Domingo, president de l’UCEC; Pere Manuel, president del COPLEFC; i del món municipal, Josep Monràs, de la Federació de Municipis de Catalunya.