El primer acte ‘Arrels esportives’ va omplir l’INEFC de Barcelona

2 minuts de lectura

El primer acte ‘Arrels esportives’, de reconeixement als aniversaris de les entitats catalanes, es va celebrar a l’INEFC de Barcelona

La primera edició de la gala “Arrels Esportives” va voler reconèixer i homenatjar 78 entitats esportives catalanes que enguany celebren els seu 50, 75, 100 o 125 aniversari i se’ls va fer entrega d’uns guardons commemoratius. L’acte, celebrat a l’INEFC de Barcelona, va comptar amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, i la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula.

Quaranta entitats van rebre el guardó pel seu 50 aniversari, dinou entitats més pels seus 75 anys, divuit per complir 100 anys i el Palamós CF, degà del futbol català, pels seus 125 anys. Anna Caula va voler recalcar que a Catalunya hi ha 20.000 entitats esportives registrades i explicava que en la seva etapa esportiva “la meva segona família ha estat un club esportiu i això arrela en la manera de ser”. També manifestava que en els clubs: “neix el secret de l’esport català” i que “Catalunya és un país esportiu perquè som un país de clubs, que afavoriu la cohesió social, la inclusió i els valors”. Finalment, afegia que cal “recordar d’on venim, per abraçar el futur”.


Representants de totes les entitats guardonades van pujar a l’escenari per recollir el seu premi, i després de fer l’entrega de tots els guardons Pere Aragonès tancava la celebració i destacava la feina que hi ha darrere de cada un dels clubs per arribar a aquestes xifres. El president de la Generalitat també va dir que: “Catalunya és un país d’extraordinària riquesa en entitats esportives” i manifestava que: “El compromís del Govern amb l’esport és absolut. Més esport és més país.” Pere Aragonès també va referir-se a les inversions que el Govern dedica a l’esport i va destacar que: “Hem augmentat el 27% el pressupost destinat a l’esport, arribant als 90 milions d’euros, la partida més gran dels últims 12 anys.”

En aquesta mateixa línia, el cap del Govern explicava que s’estan destinant 200 milions d’euros a millorar i modernitzar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya; que s’ha augmentat el suport a les federacions esportives “arribant als 14,2 milions, la xifra més alta dels últims 10 anys”, i que s’ha reforçat l’esport escolar, passant de 5 a 6 milions d’euros.

Pere Aragonès va felicitar les entitats esportives distingides i va voler fer notar que darrere de cadascun d’aquests aniversaris “hi ha moltíssima feina i compromís”. “Per això era necessari fer una celebració de país, per posar en valor la importància de l’esport i tot el que aporta a la societat, des de la salut fins a la seva contribució a la cohesió dels pobles, viles, barris i ciutats del país”, concloïa. Tot plegat farcit amb un parell d’actuacions musicals que van donar un agradable toc a la vetllada.