La derrota més elogiable de Paula Badosa

2 minuts de lectura
Malgrat que com ella mateixa reconeix res va anar com estava previst, Paula Badosa ha caigut amb el cap ben alt en la primera ronda de l’Open d’Austràlia de tennis. Les condicions amb què s’ha hagut de preparar fan que la lluitadíssima derrota sigui digna d’elogi.

Que la 70 del món cedís en tres sets davant la russa Liudmila Samsonova (130 WTA i procedent de la fase prèvia), en condicions normals s’hauria vist com una sorpresa i fins i tot una decepció. Però res ha anat de manera normal en aquesta gira australiana per a Paula Badosa.

La catalana va viatjar com era preceptiu amb molta antelació sabent que a Austràlia haurien de passar un confinament força estricte de 14 dies. Però tot es va complicar quan un passatger del vol que els havia portat des d’Abu Dhabi a Melbourne va donar positiu per Covid… i encara més quan en el seu setè dia de quarentena, Badosa i el seu entrenador van donar positiu i amb símptomes. Això va portar a un canvi forçat d’hotel i encara més dies de (lògica) quarantena, però amb algunes mesures que sorprenen com que la normativa australiana feia que no poguessin ni obrir les finestres.

Passats els dies més complicats, i superat el Coronavirus, no va poder competir al torneig WTA 500, però sí que va arribar a temps per l’Open d’Austràlia, la gran cita d’aquest inici de curs tennístic. Tornar a poder agafar la raqueta i tastar una pista en un gran escenari en el qual ha fet grans partits va ser la primera de les alegries a terres australs.

I malgrat tot, perdre acariciant el triomf

Sabent que la preparació no havia estat la desitjada, el desenllaç del partit va agreujar la sensació de duresa de tot plegat. No va començar bé la catalana, però va remuntar un 2-5 en el primer set per acabar guanyant-lo 7 a 6 (4). Però en els dos altres sets tot i tenir servei per guanyar amb 5-4 va acabar cedint 6-7 (4) i 5-7. Cruel derrota després d’un partit de més de dues hores i mitja que li va deixar un regust molt amarg. De ben segur, però que els aprenentatges que haurà extret d’aquest Open d’Austràlia li serviran a la tennista de 23 anys per seguir progressant en una carrera que encara ha de donar moltes alegries.