Els partits polítics es comprometen a declarar l’esport un “servei essencial”

1 minut de lectura
La UFEC va organitzar aquest dilluns un debat electoral de cara a les eleccions d’aquest diumenge amb l’esport com a eix central.

Sense la crispació habitual en altres debats, des de l’inici ha quedat clar que tots els partits eren conscients de la delicada situació de l’esport català sobretot degut a la crisi per la pandèmia. Això ha permès molts més punts en comú que quan es parla d’altres temes de la campanya.

El principal consens ha estat que tots els partits s’han compromès a declarar l’esport un servei essencial, destinar l’1% dels pressupostos de la Generalitat a polítiques esportives, la tornada de les competicions i a tirar endavant la nova Llei de l’esport. Uns compromisos que han pres davant els principals representants de les federacions catalanes. L’únic aspecte destacat que no ha obtingut consens és la creació de la Conselleria d’Esports, que això sí ha estat defensada per diferents partits.

RECUPERA EL VÍDEO COMPLET DEL DEBAT

No ha estat un debat electoral a l’ús, ja que ha comptat amb intervencions breus dividides en dos blocs principals. En el primer, els candidats han fet les seves propostes immediates per pal·liar la crisi provocada per la pandèmia. I en el segon, les mesures sobre la fiscalitat, el finançament i la transformació de les entitats.

El debat ha comptat amb la participació de Javier Rivas (Ciutadans), Carles Riera (CUP), Lucas Ferro (En Comú Podem), Anna Caula (ERC), Gerard Figueras (Junts), Joana Ortega (PDeCAT), Eva Parera (PP) i Òscar Ordeig (PSC)