/

Tampa Bay destrueix Kansas City per endur-se la Super Bowl

3 minuts de lectura
Aquest any no hi va poder haver trobada de la Fosbury al Bar Capgrossos de Mataró per fer pinya i veure la Super Bowl. Les circumstàncies sanitàries i la pandèmia així ho impedien. De totes formes, el que no ens impedeix és fer l’habitual anàlisi posterior a la Super Bowl.

Un partit que ens va permetre veure com la llegenda es converteix en encara més gran, després d’alçar-se amb el seu setè Lombardi Trophy amb 43 anys. Tot just l’any que va decidir canviar d’aires i abandonar el paraigües de Bill Belichick a New England per convertir-se en el líder absolut de la concentració d’estrelles que havien muntat els Tampa Bay Buccaneers.

El quarterback, a més a més, es va endur el títol d’MVP de la Super Bowl disputada a Tampa Bay -en el primer cop que l’equip amfitrió disputa la final-, i ja és el seu cinquè. Tot això després d’haver eliminat a Drew Brees i Aaron Rodgers a la ronda divisional i les finals de conferència, respectivament.

Ferran Àngel, col·laborador de la Fosbury i un dels membres d’”NFL en Català”, autors del programa multiplataforma “Tots al Blitz!”, desgrana breument les claus de la Super Bowl en els següents 4 punts.

1- Pressió asfixiant de la defensa de Tampa

Les baixes dels dos tackles titulars de Kansas City feien preveure que la línia ofensiva del seu equip hauria de buscar formes alternatives per protegir i donar temps al seu quarterback Patrick Mahomes per poder buscar opcions ofensives.

Durant el partit, vam veure com la defensa de Tampa s’imposava de forma clara a l’ofensiva de Kansas (un fet que no havia aconseguit ningú en tota la temporada), amb només un rush de 4 jugadors, va portar a Mahomes a haver de córrer per la seva vida durant el partit, intentant buscar opcions de passada sempre al límit.

2- Atac òptim de Tampa

Veient com s’imposava la defensa de Tampa, el seu atac, liderat per Tom Brady, va aconseguir desplegar un joc perfectament equilibrat entre cursa i passada on es buscava al màxim evitar els riscs innecessaris i els erros, al mateix temps que penalitzava les mancances de la defensa de Kansas City, on la connexió Brady – Gronkowski va tornar a brillar com en les millors ocasions.

La defensa dels Chiefs, a més a més, es va veure molt penalitzada arbitralment sobretot al final de la primera part, desgastant-los, encara més, mentalment, i permetent que Tampa arribés al descans amb una diferència encara més gran de la que es podien imaginar.

3- Sense ajustaments després del descans

Foto: @Chiefs

Després de veure les dificultats de Kansas City per aconseguir imposar el seu joc ofensiu durant la primera part, veient com la línia defensiva de Tampa s’imposava molt clarament, hom podia pensar que Andy Reid, l’entrenador dels Chiefs, buscaria solucions per intentar ajudar el seu quarterback. Però no.

La segona part va seguir amb el mateix nivell de pressió a Mahomes que, tot i això, encara va ser capaç de realitzar algunes de les passades més sorprenents que hem vist mai i que, per acabar-ho d’adobar, els seus receptors no aconseguien agafar.

4- Sense Rosalía i sense espectacle memorable al Halftime Show

Després de tota la bombolla mediàtica fictícia al voltant d’una suposada actuació de Rosalía a l’espectacle de la mitja part acompanyant a The Weeknd. Un rumor malentès que es va iniciar, precisament, des d’’NFL en Català’ i que va arribar, ràpidament, a ser completament viral en tots els mitjans, tothom s’esperava per veure un gran espectacle.

La veritat, però, és que The Weeknd va actuar sol. I malgrat tots els comentaris previs que s’havien fet al voltant del cost de la seva actuació, no passarà a la història com una de les grans actuacions de l’espectacle de la mitja part de la Super Bowl.

Ara haurem d’esperar un any, a Los Angeles, per pensar en Rosalía al Halftime Show i poder-nos reunir conjuntament, com en les edicions anterior, per gaudir del gran espectacle de l’esport americà.

Malgrat tot, aquest any, les iniciatives per buscar aquest efecte de comunitat no han faltat. Sobretot en mitjans com Twitch, on la gent de “tots al Blitz”, per exemple, va fer un directe de 5 hores per anar comentant l’esdevenir de la Super Bowl. Amb convidats i molt d’humor, per acompanyar els aficionats en una celebració que, obligadament, s’havia convertit en “privada”.