El millor tennis platja europeu es viu al Bogatell

1 minut de lectura
Del 5 al 7 de novembre hi ha diverses cites esportives d’interès arreu del país.

Comença un cap de setmana de contrastos amb propostes tan singulars, interessants i diferents entre sí com la Fira de la Muntanya a Vic, la Copa dels Campions en la modalitat de llargues de pilotà a mà a Parcent o bé el campionat d’Europa de tennis platja a Barcelona, a la platja del Bogatell, amb més de 150 esportistes de partida.

Aquesta darrera competició aplega els millors especialistes en aquesta disciplina del continent europeu tot just un mes i mig després de celebrar el campionat del món a Sardenya. Allà Catalunya va tenir nombrosos representants i diversos campions, com Gerard Torres i Pol Filella, i medallistes com Ares Teixidó, Alejandra Jiménez o Marc Segués. A Barcelona hi seran campions d’altres països i altres medallistes que han representat Catalunya al mundial, com Isaac Giménez o Cristina Caseiro.

Les normes bàsiques: els punts es compten de forma equivalent al tennis, amb jocs i sets, i el servei també és equiparable. A diferència del tennis convencional aquí la pilota no pot tocar la sorra, es juga amb una pala que ens remet al pàdel i la xarxa és més elevada.

L’Associació Beach Tennis Catalunya exerceix d’amfitriona del torneig europeu, i organitza novament un campionat internacional de màxim nivell al nostre país després d’experiències tant en mundials, com copes del món com europeus. Sens dubte, un reflex de l’activitat intensa d’aquesta entitat i de la rellevància mundial que té Catalunya en aquesta disciplina esportiva. Com és habitual, l’europeu es disputarà en la modalitat de dobles, amb quadre masculí, femení i mixt repartit en diferents categories.

Per entendre la rellevància mundial del Beach Tennis català només cal fixar-se en els rànquings mundials vigents actualment, amb tres catalans al capdavant del rànquing de dobles masculins i tres catalanes situades al top 5 de la classificació de dobles femenina i també en dobles mixtes. Fins diumenge 7 de novembre, i desafiant el temps més hivernal que estiuenc, la platja del Bogatell barcelonina és un bon escenari per veure un gran espectacle esportiu de tennis platja que també compta amb el suport de la Unió de Consells Esportius de Catalunya.