/

El millor tennis platja mundial aterra a Gran Canària

1 minut de lectura

Arriba el bon temps i amb ell les primeres competicions a la platja. El clàssic volley platja ha deixat pas a nombroses disciplines que uneixen sol i sorra, com el futbol, l’handbol o fins i tot el tennis platja. Bona prova n’és l’Open de Gran Canaria ITF Beachtennis.

8255_approbatenis_g

Aquesta competició es disputarà el proper cap de setmana a l’illa de Gran Canària, i s’espera que s’hi donin cita els millors jugadors del món. El tennis platja és un esport en auge, i aquest any la Federació Internacional de Tennis (ITF) n’ha aprovat una reestructuració. Així, el sistema actual de classificació serà substituït per unes categories fixes amb prizes money que aniran des dels 2.000 dòlars fins als 50.000 dòlars. Així, a més del títol mundial hi haurà fins a sis categories més, amb l’objectiu d’augmentar el nivell en les posicions altes dels rànquings internacionals.

El tennis platja, més conegut com a Beach Tennis fusiona la raqueta amb els esports de platja. Tot i que s’hi juga individualment, el més habitual és la modalitat de dobles. Es juga amb una raqueta similar a les pales de pàdel, i amb una pilota amb molt poca pressió. Les normes, una fusió entre badminton, tennis i padel consisteixen en passar la pilota per sobre la xarxa en forma volea i aconseguir batre el rival. Es juga habitualment en torneigs d’un dia, on es disputen sets de 6, 7 o 9 jocs amb tiebreak a 5-5, 6-6 o 8-8. A les competicions internacionals les normes s’assemblen més al tennis tradicional i es juga al millor de tres sets.

205099_bigpicture

Com molts esports de platja, el Beach Tennis va començar de maner amateur i poc a poc s’ha anat professionalitzant, entrant a formar part dels estatuts de la Real Federació de Tennis i després que l’any 2008 la Federació Internacional de Tennis n’assumís la responsabilitat per desenvolupar-lo arreu del món.

El torneig d’aquest proper cap de setmana a les illes Canàries comptarà al quadre masculí amb vuit dels deu jugadors que encapçalen el rànquing mundial, mentre que en categoria femenina les deu jugadores del top 10 seran presents al torneig. El jugador local, el canari Antonio Ramos (actual número 9 del rànquing) intentarà plantar cara a dues parelles italianes que encapçalen el rànquing: Matteo Mariguella-Luca Cramarossa i Michele Cappelleti-Luca Carli. En categoria femenina les quatre jugadores del top-5 esperen endur-se la victòria del torneig, són la parella alemano-veneçolana Maraike Biglmaier-Patricia Díaz i les italianes Giulia Gasparri i Eva d’Elia.

205096_bigpicture