Fita, el joc de preguntes de muntanya que triomfa a Verkami

2 minuts de lectura
Aquesta setmana ha començat una campanya de micromecenatge per editar un joc i els mecenes surten de sota les pedres.

Apaga el FIFA, encén el FITA“. Amb frases com aquesta els impulsors del joc Fita han donat a conèixer una proposta de joc que ràpidament ha captivat un munt de mecenes que tenen moltes ganes de provar-lo. La idea és senzilla: fer un trivial de muntanya, en català, que tindrà 1.200 preguntes en àmbits diversos com la natura, l’esport, la geografia, la història o la cultura. En menys de 24 hores la campanya oberta a Verkami ja havia assolit l’objectiu plantejat i quan només han passat quatre dies des del llançament la xifra de recaptació ja supera els 5.000 euros i promet créixer molt més a mesura que més gent s’assabenti del projecte.

El nostre país està ple d’amants de la muntanya en totes les seves vessants i una proposta de joc per posar a prova els coneixements de cadascú és un encert evident tal com ha demostrat l’estrena de la campanya de micromecenatge. Els ideòlegs del joc són Lucas Martín, Oriol Carol, Roger Serra, Efrain Larrea, Carles Valero, Juli Romera i Borja Mateo, un grup d’amics apassionats de la muntanya que durant el confinament van decidir crear aquest joc de preguntes. El passat mes de gener van fer pública la web del projecte i van començar a ser actius a les xarxes per difondre la idea i també per animar tothom a col·laborar amb el projecte i fent ús de les xarxes socials per començar a difondre preguntes.

Durant els darrers mesos els organitzadors han rebut nombroses propostes de preguntes (més d’un centenar de persones hi han col·laborat!) i han seguit perfilant el joc definitiu. Més enllà de dibuixar un tipus de joc clàssic aprofitant un taulell de trivial que corri per casa, també promouen altres modalitats de joc com el duel, on guanya qui es queda més cartes en base als encerts, per equips, seguint la mateixa dinàmica, en una contrarellotge o en solitari.

El passat 29 de setembre van anunciar que el primer prototip ja era una realitat:

Si algú té ganes de fer un tastet del joc pot fer-ho a la web del projecte, on hi ha dues bateries de preguntes (38 en total) en dos nivells diferents per posar-se a prova. Només cal que cliqueu aquest enllaç.

Aquest mes de novembre han posat en marxa la campanya a Verkami per finançar l’edició del joc i després de l’èxit incontestable de les primeres hores ja han anunciat que hi haurà novetats en els propers dies. Després de la primera “fita” assolida, de ben segur que en vindran de noves per a un projecte que posa la muntanya i el coneixement a l’abast de tothom.