Les esquiadores d’alpí uneixen forces amb l’equip FAST

2 minuts de lectura
Aquest dimecres 3 de novembre s’ha presentat a Barcelona el primer equip femení privat d’esquí alpí del nostre país.

La temporada 2021/2022 d’esquí alpí comença amb un canvi de paradigma per a l’esquí alpí català. La Molina Club d’Esports ha decidit impulsar el primer equip femení privat de Catalunya i ha creat el FAST, el Female, Alpine Ski Team. La voluntat del club pirinenc és clara: aplegar esquiadores plenes de talent en un sol projecte i amb una estructura pròpia per fer créixer el nivell d’aquest esport a casa nostra i esdevenir un punt d’inflexió en la trajectòria de les esportistes. A més, l’equip vol convertir-se en el referent d’aquest esport arreu de l’estat espanyol per a les joves esquiadores.

En un curs marcat per la celebració dels Jocs Olímpics d’hivern a Pequín (del 4 al 20 de febrer) l’equip FAST és una novetat rellevant per complementar el mapa de clubs i els equips federatius existents en aquesta disciplina. Les nou esportistes que s’han integrat de forma inicial en el projecte compten des de fa unes setmanes amb un equip tècnic d’alt nivell que ha programat una temporada d’entrenaments i competicions en tres nivells diferents. Núria Pau, l’esquiadora que té més números de participar als Jocs Olímpics, competirà al circuit de la Copa del Món i de la Copa d’Europa. La resta d’esquiadores es distribuiran entre el circuit FIS i per al NJR per aquelles esportistes en edat júnior.

Núria Pau, l’emblema del projecte

Per a Núria Pau aquest projecte és un salt endavant personal, després de viure algunes temporades en què ha hagut de buscar-se la vida fora d’una estructura estatal, i també col·lectiu, amb l’esperança que serveixi de catapulta per a les futures generacions d’esquiadores del nostre país: “M’atreviria a dir que és el somni de totes. Crec que tenir referents és molt important per permetre’ns somiar que nosaltres també ho podem aconseguir. I si el fet que jo estigui lluitant avui per competir en uns Jocs Olímpics els fa veure que elles també poden, jo em dono per satisfeta. Per això crec tant en la metodologia d’aquest equip“.

Pau té entre cella i cella l’objectiu de ser olímpica d’aquí a pocs mesos i ha volgut ressaltar la feina de La Molina Club d’Esports, l’entitat que ara impulsa l’equip FAST: “Vaig començar a somiar amb els Jocs quan entrenava al Club La Molina i poder lluitar per aquest somni al costat del club que em va veure créixer em fa especial il·lusió. Sento que estic al meu millor nivell i faré tot el possible per aconseguir-ho“.

Les joves talents enrolades a l’equip FAST

Entre les joves que acompanyen Núria Pau hi ha una esquiadora andorrana, Clàudia García, i quatre més de catalanes: Jara Beso, Lisa Vallcorba, Georgina Tarragó i Maria Relat, que estan acompanyades per la francesa Clara Pijolet, la gallega Inés Sanmartín i l’aragonesa Celia Abad. Totes les esquiadores es posen a les ordres d’un equip tècnic format per Xavi Salarich, Sofía Gandarias, Cristian Masdeu i Pelayo Aba. Salarich ha aprofitat la presentació per transmetre les bones sensacions inicials de l’equip després de la pretemporada feta a Itàlia, Suïssa i Àustria durant les darreres setmanes, més enllà del debut de Pau a la copa del món de Sölden: “Tenim molt bones sensacions i estem molt contents amb com van els entrenaments“.

La presentació de l’equip FAST, que busca complir els somnis de cada esquiadora des del suport mutu per ser més fortes i consistents a la pista, ha comptat amb la presència i el suport de Guillem Salmerón, president de La Molina Club d’Esports, els presidents de la Federació Catalana i Espanyola d’Esports d’Hivern, Mònica Bosch i May Peus respectivament, a més del subdirector general d’Activitats Esportives i Infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé.