Vic és de Lliga de Campions!

1 minut de lectura
Vic, la capital d’Osona, és coneguda per moltes coses. Per ser la ciutat dels Sants, pel seu mercat del Ram, pel de Música Viva, per la Festa Major, per les millors llonganisses del món sencer i, almenys l’any que ve també: pel tennis taula.

No és que l’ordre establert s’hagi alterat i a Osona hagi deixat de prevaldre l’hoquei patins. Que ningú hi vegi sedicions de cap mena. Però a Vic l’escena esportiva és rica i diversa, va més enllà de l’stick i ja fa anys que té el club propi de Tennis Taula un model d’èxit. El Girbau Vic TT és el principal referent català d’aquesta disciplina i, a més, n’hi ha prou amb parar una mica l’orella i veure els resultats globals per comprovar que no és una entitat de primers equips, sinó que té tota la piràmide formativa contrastada i és un nom habitual dels podis de totes les categories, en tots dos sexes. Això, fins aquí, no és novetat. La bona nova ve signada pel primer equip femení. I és sonada.

Entre les millors d’Europa

Des de que al 2005, la ETTU (Unió Europea de Tennis Taula), va crear la Lliga de Campions femenina, mai cap equip català havia pogut disputar aquesta prova reservada als conjunts europeus classificats per competicions europees i amb un rànquing de jugadores que estigui entre els 12 millors d’Europa. Per a la temporada 2019-20, el Girbau Vic TT, que en la 2017-18 va ser finalista de la ETTU Cup –la segona competició europea–, ha pogut conformar un equip format per cinc jugadores catalanes i tres d’estrangeres que jugaran la lliga de la màxima divisió europea de Tennis de Taula.

Pendents del sorteig

Aquest dissabte 15 de juny, a la seu de la ETTU a Luxemburg,  es realitzarà el sorteig d’aquesta lliga, en la que hi participen els 12 millors equips d’Europa repartits en 4 grups de 3 equips. Els 3 primers caps de sèrie són equips que ja saben què es guanyar aquesta competició i que compten amb jugadores que estan entre les millors del món, TTC Berlin Eastside (Alemanya), Linz AG Froschberg (Àustria) i KTS Enea Siarka Tarnobrzeg (Polònia).

El Vic Tennis Taula ha participat en diverses ocasions a la competició europea de clubs però sempre a la ETTU Cup, competició de la que ha estat dues vegades finalista.