Enganxat a l’emoció del tennis taula

3 minuts de lectura
Si hagués estat jugant Rafa Nadal haguéssim trobat del més normal del món que l’emissió del programa esportiu de torn hagués començat més tard en fals directe. Però com que era tennis taula i femení toca destacar la decisió per “valenta”.

Però cap problema, ho destaquem, ja que si altres cops hem criticat decisions força inexplicables contra els esports minoritzats a la cadena esportiva del nostre país, aquest cop hem de destacar el contrari. Des d’Esport 3 es va prendre la decisió més encertada, i el Club de la Mitjanit (que s’emet per TV i ràdio) va començar en directe a través de les ones, i es va emetre en fals directe per la televisió. Gràcies a això, els seguidors (tant se val els que fossin) van poder seguir gaudint amb un espectacle de primer nivell mundial. Gràcies a això, com van destacar els excel·lents comentaristes –l’Enric López Vilalta i l’exentrenador del Vic Miquel Duran d’analista tècnic– segurament es van veure més hores seguides de tennis de taula a la nostra televisió que en tota la història.

800x800-Ni_Xia_Lian_(3)._Photo_David_Fajula_
Espectacular partit de “la Ni”. Foto: David Fajula

I no va ser un partit qualsevol. Va ser un autèntic partidàs amb tots els ingredients d’una bona pel·lícula: emoció, sorpreses, derrotes inesperades, triomfs que trenquen la travessa, cops genials i punts maratonians sovint millors que l’esmaixada de torn de l’NBA. Els dos equips protagonistes eren el Girbau Vic TT i el Metz, dos conjunts que es jugaven el partit d’anada d’una final europea que, passi el que passi a la tornada, quedarà gravada a la història del club osonenc. Fa uns anys se’n va perdre una, aquest cop esperem que es pugui guanyar, però sigui com sigui valdrà la pena recordar-ho.

800x800-Ana_García._Photo_David_Fajula_
La jove Ana García va remuntar per sumar un punt clau. Foto: David Fajula

El que em fa reflexionar és el perquè, tenint equips d’aquest nivell a casa nostra, no estem gens acostumats a veure tennis taula per televisió. Ben mirat no és tan diferent del tennis pel que fa a emoció i de tennis les cadenes esportives n’estan plenes. Inclús m’atreviria a dir que l’emoció del tennis de taula és més televisiva, ja que els duels que donen els punts decisius són més curts. Jo personalment haig de confessar que aquest divendres vaig saltar i cridar des de casa animant a les palistes del Girbau Vic. Si tots plegats en veiéssim més, ja us asseguro que la pròxima vegada s’emetria en horari de prime time i en un pavelló més gran per poder acollir el públic que ho voldrà veure en directe.

Jo de moment, una vegada comprovat que Metz em cau massa lluny per anar-hi, estaré enganxat a l’ordinador per veure en streaming com el Vic aixeca el seu primer títol europeu.

ALERTA! No us perdeu la tornada
Aquest divendres a les 19:30h el Girbau Vic jugarà la tornada a la localitat francesa de Metz, curiosament molt a prop de Luxemburg, on resideix i està nacionalitzada la que va ser aquest cap de setmana l’estrella del Vic: la Ni Xia Lan. En vam parlar fa poc a la Revista Fosbury #29, i de ben segur que es guanyarà algun altre reportatge. Esperem que aixecant una copa europea.
Les altres protagonistes van ser la Tingting Wang, que fa deu anys que viu a Vic i autèntica estrella del Girbau. Malauradament la número 1 de l’equip va perdre per sorpresa els dos duels que va jugar (el primer i el quart que hagués suposat tancar el matx amb 3-1), però al final de tot somreia després del triomf de la Ni que donava el 3-2 provisional i opcions de cara a la tornada. Sap que si juga al seu millor nivell té opcions de guanyar els seus dos partits. També somreia de forma evident l’Ana García, la jove de Granada que fa tres anys que s’entrena al CAR i juga amb el Vic. En l’anterior eliminatòria no va sumar cap punt, i aquest divendres ho va fer de manera extraordinària. Remuntant dos sets en contra i patint fins al darrer punt.
Les fotos de l’article són de David Fajula i Antonio Álvarez, del web del Gribau Vic TT