El Docs Barcelona arriba amb dues interessants propostes esportives

1 minut de lectura
El festival de gènere documental Docs Barcelona arriba un any més amb un gran catàleg de documentals que es podran veure entre el 16 i el 27 de maig a diversos espais de Barcelona. Entre les múltiples opcions, destaquem dues propostes plenament relacionades amb l’esport.

La primera és el documental titulat Wonderful losers, a diferent world’, un film dirigit pel lituà Arünas Matelis i que se centra en la figura dels ciclistes que no solen sortir a la foto però que són el motor que fa funcionar l’engranatge dels grans equips, sense protagonisme. Descrits com a “meravellosos perdedors”, el documental ha seguit durant set anys la carrera d’alguns d’aquests gregaris que se sacrifiquen en un esport tan exigent com el ciclisme. Guanyadora de diversos premis, la pel·lícula ens mostra els casos de ciclistes professionals com ara l’holandès Jos Van Emden, l’italià Paolo Tiralongo o el canadenc Svein Tuft.

El documental es podrà veure el 17 de maig (18.30h) i el 19 de maig (21.00h) al CCCB.

El tema, ens recorda a més el contingut de la darrera revista en paper de la Fosbury, que reflexiona sobre la importància (o no) de la victòria i té un reportatge centrat precisament en el paper dels gregaris de diferents esports.

https://vimeo.com/245165209

L’exigència russa

En el marc del Docs Barcelona, podrem gaudir també del documental Over the limit, un film de la polonesa Marta Prus que ens explica la història d’una gimnasta russa, Margarita Mamun, en el camí cap als Jocs Olímpics. En la recta final de la seva carrera esportiva, el documental segueix la realitat d’aquesta esportista de gimnàstica rítmica, que té com a objectiu convertir-se en campiona olímpica. Tot plegat, immersa en l’exigent sistema d’entrenament de l’equip rus i centrant-se en la gran pressió que es viu durant aquest camí i en les estretes relacions que s’estableixen entre atletes i entrenadors.

https://vimeo.com/250462422