Ander Mirambell penja el trineu

1 minut de lectura
El pilot de Calella es retira de la competició amb quatre Jocs Olímpics al sac i passarà a ser entrenador i director esportiu de la Federació Espanyola d’Esports de Gel.

Quan pensem en la disciplina d’sketeton és gairebé impossible que no ens vingui al cap la figura d’Ander Mirambell. El calellenc va començar en la disciplina l’any 2005 quan encara no existia la Federació Espanyola d’Esports de Gel, de fet va ser el primer a practicar-lo a l’estat espanyol on no hi ha circuits d’skeleton, pistes llargues i amples on el trineu pot arribar a velocitats de 130 quilòmetres per hora. Sempre quedarà l’anècdota de què als seus inicis Mirambell va fabricar-se el seu propi calçat amb uns ratlladors de formatge.

El maresmenc, de 39 anys, ho deixa havent estat olímpic en quatre ocasions: Vancouver 2010, Sotxi 2014, Pyeongchang 2018 i Pequín 2022. A més, ha participat en onze mundials, ha sumat dos títols de la Copa Amèrica (2016 i 2020) i el campionat d’Espanya.

Un cop retirat de l’esport professional es dedicarà a entrenar la pilot belga Kim Meylemans, una de les participants del circuit internacional, i fer de mentor de joves practicants d’skeleton com a director esportiu de la Federació Espanyola d’Esports de Gel.