Rem de mar: un equip alacantí obté el bronze als mundials

1 minut de lectura

Mònaco ha acollit el campionat del món de rem de mar, una de les disciplines més dures d’aquest esport. L’onatge i les condicions canviants del mar ofereixen moltes alternatives entre els millors remers del món. El campionat, que es disputa per clubs, ha consagrat el quartet femení del Real Club de Regatas d’Alacant. Elena Borja, Irene Arbeo, Belén García i Mirjam Kreusel han aconseguit un meritori bronze en categoria CW4x+, només superades per una embarcació francesa i una altra de russa.

alacant

Sens dubte, aquesta ha estat l’actuació més destacada d’uns mundials en què hi ha hagut més embarcacions que mai inscrites (prop de 700!) i que ha comptat amb representants de pràcticament una trentena de països. El rem de mar continua creixent i diversos clubs del país han demostrar la seva vàlua obtenint resultats de mèrit a les aigües del principat monegasc. Més enllà de l’èxit del CW4x+ alacantí, hi ha hagut altres conjunts capaços de plantar-se a les finals. De fet, els alacantins també han accedit a la final A masculina de la mateixa categoria i han acabat al 15è lloc, quatre places per davant de l’equip del Real Club Nàutic Torrevella.

cvyvdtjwyaas-wf

El Torrevella, fora del podi

D’aquesta mateixa població procedien uns clars aspirants a medalla: Oisin i Dervla Forde, que l’any passat van proclamar-se campiones del món en el quartet. Aquest any, com a duo, han assolit el 5è lloc final representant la confraria de pescadors de Torrevella. En aquesta mateixa prova també han estat finalistes el duo del Campello (9è) i del RCN Torrevella (13è). En la final B d’aquesta categoria, excel·lent 3a plaça per a les remeres del Club Nàutic Bétulo Mercè Feliu i Lourdes Puigbarraca.

Un altre resultat destacat ha estat el 3r lloc de la Final B masculina d’Alexandre Riberas, del Reial Club Marítim de Barcelona, o el 16è lloc a la final B del quartet masculí de l’Olímpic Barcelona tot i rebre una penalització d’un minut. El club barceloní debutava en una gran cita i ja té ganes de repetir experiència per al 2017. Podeu reviure totes les finals aquí:

https://www.youtube.com/watch?v=cFVVBLEoLrk