Les notes del cap de setmana esportiu

2 minuts de lectura

Matrícula d’honor: Albert Torres

El menorquí s’ha proclamat bicampió europeu de ciclisme en pista en les modalitats d’òmnium i madison i ja és l’autèntic rei de la pista. Amb Sebastián Mora formen un duo temible i ha sabut brillar en el nou òmnium amb una magnífica prova de puntuació. Ha encadenat un cicle de 4 anys d’èxit que vol prorrogar fins a Tòquio 2020. Menció especial, també, per a Helena Casas. La de Vila-seca va brillar primer als campionats estatals i s’ha penjat la plata als europeus en velocitat per equips. A més, ha acabat quarta a l’exigent prova del keirin.

Excel·lent: Uni Girona

L’equip de bàsquet referent de la demarcació gironina ha començat la temporada en un estat de forma magnífic. Després de 6 jornades de lliga ja és líder en solitari de la màxima competició estatal. El debut europeu d’aquesta setmana no podia arribar en un millor moment. Aquest cap de setmana han superat les jugadores d’El Pastor per 81 a 72 en el duel més ajustat viscut fins ara a casa. A més, l’èxit dels darrers anys il·lusiona una afició que cada cop és més regular en la seva assistència a Fontajau.

Spar Citylift Uni Girona / Fotografia: Xavier Marquès
Spar Citylift Uni Girona / Fotografia: Xavier Marquès

Notable: Emma Roca

Una de les grans referents dels ultraesports de casa nostra que no baixa el seu rendiment. Emma Roca, protagonista de l’especial de La Fosbury sobre esport i maternitat, ha pujat al podi de la mítica Diagonale des Fous. La cursa dels bojos és una cita duríssima en un indret molt especial: l’Illa de la Reunió, que ofereix imatges idíl·liques per als valents que decideixen afrontar el muntanyós recorregut a peu. Roca ha quedat tercera i se’n torna a casa amb un bronze més que merescut.

cvdef_hxyaa9wfe

Bé: Gàlia Dvorak i Sara Ramírez

L’europeu de tennis taula de Budapest ha finalitzat aquest cap de setmana amb un bon resultat per a les dues palistes catalanes. Tant Gàlia Dvorak com Sara Ramírez han aconseguit superar la fase de grups dominant a plaer els seus partits i s’han plantat a les eliminatòries. A la fase decisiva totes dues han guanyat el primer partit i han caigut a setzens de final. En una cita d’alt nivell com l’europeu, el resultat de Ramírez i Dvorak és més que correcte: s’han situat entre les 32 millors jugadores del continent.

20161020_1121_2015_-_galia_dvorak

Insuficient: Abandonament esportiu femení

La segona edició del Fòrum Dona i Esport s’ha celebrat aquest dissabte amb un programa farcit de ponents disposats a aportar dades, coneixements i opinions sobre el paper de la dona en l’esport. De tota la trobada (que s’enduria un excel·lent) en destaquem una xifra que hauria de córrer com la pólvora: el 70% de les noies deixa de practicar esport en l’adolescència. El fòrum va servir per analitzar-ne les causes. Entre elles, la masculinització dels esports, el model esportiu o el paper de la publicitat i dels mitjans de comunicació. Iniciatives com aquest espai, sens dubte, són imprescindibles per capgirar unes xifres dolentes. Per cert: agraïm al periodista de TV3 Enric López Vilalta la referència a l’estudi presentat per La Fosbury fa un parell de setmanes. La jornada va començar amb el vídeo motivacional que ja coneixeu.