Quatre catalans travessaran l’oceà Atlàntic a rem

1 minut de lectura

L’equip OceanCats salparà el pròxim 12 de desembre des de l’illa de La Gomera en direcció a l’illa d’Antigua, al Carib

El dilluns 12 de desembre l’equip català OceanCats començarà la travessia de 3000 milles nàutiques (5000 km) a rem, sense escales ni assistència. Recorreran la distància que separa l’illa de La Gomera a les Canàries i l’illa d’Antigua al Carib, on finalitzarà el viatge. El conjunt català -format pels tripulants Joaquim Planells, Martí Ramírez, Sergi Franch i Juanba Romero– participarà en la prova de rem més dura del planeta, la “TALISKER WHISKY ATLANTIC CHALLENGE“, una regata anual, que enguany compta amb 43 embarcacions d’arreu del món.

L’embarcació de l’OceanCats compta amb dues plaques solars, una dessalinitzadora automàtica i una de manual / ATLANTIC CAMPAIGNS

La sortida està prevista per les 11.00 h del matí del pròxim dia 12. Per afrontar aquest repte, els quatre integrants de l’equip s’han estat preparant durant quatre anys, en els quals han realitzat nombroses travessies a rem pel Mediterrani, com la de l’agost de 2021 en què van navegar de Tossa de Mar i l’illa de Mallorca, o la de juny de 2022 quan van sortir de Gandia per arribar remant fins a les illes d’Eivissa i Formentera.

Aquesta travessia per l’oceà Atlàntic dependrà molt de les condicions meteorològiques, les previsions diuen que se sol tardar entre 35 i 40 dies en completar-la. El rècord actual està en 29 dies i 14 hores, per part de l’equip britànic “The Four Oarsmen“, l’any 2017. L’embarcació de l’OceanCats compta amb dues plaques solars, una dessalinitzadora automàtica i una de manual, i tota la instrumentació electrònica necessària per fer una navegació d’altura. L’alimentació dels tripulants es basarà en menjar liofilitzat, altament calòric i de fàcil i duradora conservació, a bord portaran més d’un milió de calories.

Joaquim Planells, Martí Ramírez, Sergi Franch i Juanba Romero formen la tripulació de la embarcació catalana / ATLANTIC CAMPAIGNS

Com que no compten amb veles ni motor, la propulsió és únicament a rem, això fa que els quatre remers es distribueixin en dos grups de dos. Una parella estarà remant durant dues hores mentre l’altre descansa i continuaran així ininterrompudament fins a finalitzar el trajecte. El repte s’engloba dins el projecte OCEANCATS, que té per objectiu conscienciar la societat de la problemàtica que pateixen els mars i oceans per l’excés de productes d’origen plàstic que s’hi han abocat al llarg de la història.

Imatge de portada: Cedida per OceanCats Atlantic Rowing