Demanen a la Generalitat que l’activitat física i l’esport es considerin “essencials”

2 minuts de lectura
Aquest cap de setmana ha estat el de l’esperat retorn de certes competicions de base, de diferents esports d’equip.

El retorn de les competicions de base ha estat un fet tan celebrat pels que n’han pogut gaudir, com criticat per molts sectors degut a la discriminació que genera entre practicants segons el seu nivell. I és que de moment només s’han reprès les competicions de més alt nivell de base, les que potencialment “classifiquen pels campionats Estatals”.

Per tot això, des de la Plataforma Ja n’hi ha prou demanen a la Generalitat que declarin “essencials” tant l’activitat física com l’esport, tal i com ha fet el Congrés Espanyol. Un reconeixement, que asseguren que “permetria acabar amb els greuges que està patint aquest sector, així com promoure la tornada a l’activitat física de tothom, sobretot dels nens i les nenes”. Aquest és la principal crítica envers el govern ja que des de la plataforma es considera “imperdonable” que es “continuï discriminant els i les esportistes segons el seu nivell o per categories a l’hora d’iniciar competicions”.

Comunicat públic de la plataforma ‘Ja n’hi ha Prou’
La Plataforma Ja n’hi ha prou demana a la Generalitat que declari l’activitat física i l’esport essencials com ha fet el Congrés dels Diputats que ha aprovat recentment una proposició no de llei. Aquest reconeixement permetria acabar amb els greuges que està patint aquest sector i prendre la rellevància que es mereix i, per tant, que serveixi perquè el Govern de Catalunya ofereixi alternatives al tancament d’instal·lacions, acabar amb privar els nens i nenes a fer entrenaments i la seva pràctica esportiva habitual, expedir certificats perquè les persones que necessitin desplaçar-se per a la pràctica esportiva i garantir l’accés a l’esport a tothom, no només aquells jugadors o jugadores que juguen en categories i lligues que donen accés a competicions estatals.
En aquest sentit, i arrel de la nova publicació al DOGC amb les mesures establertes pel Procicat, la Plataforma Ja n’hi ha prou considera que l’únic canvi perceptible és que s’acaba amb la discriminació segons la tipologia de llicència, federada o escolar, per poder entrenar en grups de més de 6, una adequació que considera de justícia, tot i que aquest canvi ja es podria haver fet la setmana passada. Tot i així, segueixen les discriminacions inacceptables en el món de l’esport, que també ho haurien de ser de la societat, i imperdonable que les perpetri un govern, que continuï discriminant els i les esportistes segons el seu nivell o per categories a l’hora d’iniciar competicions. La Plataforma assegura que és discriminatori i inexplicable que només es permeti iniciar les competicions que donen accés a competicions estatals i no a les d’àmbit català.
D’altra banda, en la valoració del repartiment dels 25M€ que va prometre el Govern i la Secretaria General de l’Esport la Plataforma es mostra atònita de veure que els clubs i les entitats de base no rebran ni un sol euro, prioritzant federacions i gestors privats d’instal·lacions esportives. Per tant, la Plataforma demana coherència al govern i lamenta que un cop més no hagi complert amb la seva paraula tot emplaçant al Procicat que de cara al mes de març el món de l’esport vegi reflectides les seves demandes.