Maria Vicente, bronze entre llàgrimes després d’un or brillant

2 minuts de lectura
Que t’esborrin un salt vàlid que et podria haver donat la medalla d’or pot descentrar a qualsevol. Per sort, això no amaga l’espectacular cap de setmana de Maria Vicente.

Inexplicable situació la que va haver de viure la jove atleta catalana Maria Vicente en la final de salt de llargada del Campionat d’Espanya indoor, disputat aquest cap de setmana a Madrid. Quedant claríssim que no hi va haver cap mala fe en tot plegat, un malentès la jutgessa i la voluntària que netejava la zona de salts van fer que li esborressin un bon salt sense haver-lo mesurat. Un intent vàlid que li hagués pogut suposar la medalla d’or.

Després d’aquest incident, Vicente no va aconseguir repetir la llargada d’aquell salt i va acabar amb un únic intent vàlid de 6,24 que li va donar la medalla de bronze. El títol va ser per la valenciana Fátima Diame (6.51) seguida de Tessy Ebosele (6.31). No hi ha cap dubte que Vicente ho tornarà a provar ben aviat.

Declaracions de Maria Vicente a @carrerlliure | (aquí la seva crònica del campionat)

Vídeo de l’incident

Títol i rècord estatal en la seva especialitat

Sortosament no tot han estat llàgrimes en aquest campionat d’Espanya per l’atleta catalana que va mostrar un gran moment de forma. I és que dos dies abans va aconseguir el rècord d’Espanya en pentatló en pista coberta amb una marca de 4.501 punts (i fent llavors 6,49 a la llargada).

10 medalles catalanes, 9 valencianes i 4 balears

La delegació catalana va tancar els campionats de pista coberta amb 10 medalles, destacant les quatre d’or: Maria Vicente en pentatló (amb el citat rècord estatal), Xènia Benach en 60m tanques (8.20, amb rècord català a la semifinal amb 8.10), Esther Guerrero en 1.500m (4:07.48) i Adel Mechaal en 3.000m (8:20.17). Les dues plates van ser per Àlex Gràcia en perxa (5,42m) i Ángel Torrero en alçada (2,12m), i els bronzes per Llorenç Sales en 1.500m, Anna Obradors en 200m, Jesús Castillo en heptatló i la citada Maria Vicente en llargada.
La federació valenciana va aconseguir 9 medalles, destacant els dos ors en salt de llargada de Fátima Diame i Eusebio Cáceres. Com diuen a la web de la federació, “la longitud parla en valencià”. Les plates van ser per Claudia Conte (pentatló), Abderrahman El Khayami (1.500m) i Quique Llopis (60 tanques), i els bronzes per Carmen Ramos (pentatló), Salma Paralluelo (400m), José Emilio Bellido (triple salt) i Nacho López (alçada).
Per la seva banda, la Federació de les Illes Balears va aconseguir quatre medalles, dues de plata i dues de bronze. van pujar al segon graó del podi Daniela Garcia (800m) i Caridad Jerez (60m tanques), i al tercer José Ángel Pinedo (pes, amb nou rècord balear) i Natalia Romero (800m).