High School Students Playing Dodge Ball In Gymnasium

Les úniques restriccions que es modifiquen afecten al sector esportiu i del lleure

2 minuts de lectura
Després de setmanes amb la corva del COVID-19 aplanant-se, la millora dels indicadors s’ha estancat i això ha provocat que aquesta setmana les restriccions de la pandèmia es quedin igual… amb una excepció celebrada des del món de l’esport.

Finalment, des del Govern de Catalunya s’ha respost a un clam del sector esportiu i del lleure, i aquest dilluns es relaxaran les restriccions aplicades a l’activitat esportiva i el lleure infantil. Petits canvis però molt importants per un sector tan important i vital per l’educació plena i la salut dels joves del nostre país.

El Procicat ha fet públic que s’autoritzen de nou les activitats extraescolars i d’esport escolar (només es permetien fins ara en els grups bombolla de classe), i les activitats de lleure educatiu per als alumnes d’Educació Infantil i Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb grups de sis persones i participar en les competicions permeses.

S’autoritzen i es regulen les condicions de les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària. També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. En aquest sentit, la resolució del Procicat indica que l’esport federat pot competir en les mateixes competicions que hi havia autoritzades fins ara mentre que l’esport escolar no pot competir. Els caus i esplais poden obrir només fins als 12 anys, corresponent a les etapes d’Educació Infantil i Primària. Es poden fer extraescolars d’idiomes, música i dansa fins als 12 anys (infantil i primària), de forma presencial. La resta es pot fer on-line.”
També es permetran les competicions que donen accés a categories estatals. Això ha fet que diverses federacions hagin començat a anunciar el retorn de diverses categories de base però no de totes, només de les de que poden arribar a donar accés als campionats estatals. Aquest fet ha generat molta controvèrsia pel greuge que suposa pels joves que no competeixen a la màxima categoria.
Mesures a partir del 22 de febrer
ESPORT
  • Instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure oberts amb un aforament màxim del 50%, control d’accés i un màxim de 6 persones.
  • Instal·lacions i equipaments d’interior: aforament del 30%, limitació a 6 persones i ús de mascareta en activitats grupals.
  • Competicions autoritzades: lligues regulars federades comarcals i accés a categories estatals.
EDUCACIÓ I LLEURE
  • Activitats extraescolars: permeses les activitats extraescolars, de lleure i esportives adreçades a cicle infantil i primària que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

    Represa de les activitats no reglades i de l’esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

Informació de @salutcat i @govern