Charo Inés i Melani Homar triomfen al mundial de petanca

1 minut de lectura

La petanca viu en constant evolució i els campionats del món de Gant, a Bèlgica, ho han demostrat en els darrers dies. Charo Inés i Melani Homar tornen a casa amb un bronze a les dupletes.

17880320_1300434179992125_7585957295730113357_o
Charo Inés i Melani Homar, abans de començar un dels partits del mundial / Fotografia: Federació Espanyola de Petanca

A la clàssica cita mundial de les tripletes i al tir de precisió, també plenament consolidat, s’hi han afegit noves modalitats que ja apleguen els millors especialistes del planeta. La competició individual (el cara a cara) guanya terreny i ve acompanyada d’una prova per parelles que compta amb torneig masculí, femení i mixt. D’aquesta manera, Gant ha acollit la segona edició del mundial individual i la primera de les “dupletes”.

Inés i Homar, experiència i joventut

La dupleta formada per Rosario Inés i Melani Homar ha assolit una plaça de podi amb la medalla de bronze. Després d’una bona primera fase, amb tres triomfs contra la República Txeca (13-2), Canadà (13-9) i Escòcia (13-3) i una única derrota davant Alemanya (7-10), la valenciana i la mallorquina afrontaven les eliminatòries amb plenes opcions d’èxit. A vuitens de final van superar clarament a Israel (13-4) i a quarts de final van dominar a plaer l’enfrontament contra Madagascar, el país de la petanca (13-1).

L’accés a les semifinals garantia a les jugadores de casa nostra la preuada medalla. Malgrat fer una bona partida, la selecció amfitriona belga va complir els pronòstics i es va imposar en el partit que donava accés a la final per 13 a 9. El duo format per Inés i Homar ha estat un experiment d’èxit. La jove mallorquina és la gran esperança de la petanca del nostre país. Filla de Caty Mayol, bicampiona del món, ja ha estat campiona del món i d’Europa per equips tot i tenir només 23 anys.

Rosario "Charo" Inés, en acció durant el mundial / Fotografia: Federació Espanyola de Petanca
Rosario “Charo” Inés, en acció durant el mundial / Fotografia: Federació Espanyola de Petanca

Al seu costat, Inés és garantia de fiabilitat i experiència en l’alta competició. És la vuitena vegada que puja al podi d’un mundial, fita que ja ha assolit en tir de precisió i en les tripletes, on va ser campiona mundial per primera vegada ja fa més de 20 anys, el 1996.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!