5 raons per apuntar els vostres fills a boxa

2 minuts de lectura

La boxa ofereix un munt d’avantatges per als infants. Alhora, la seva pràctica té alguns riscos vinculats a la naturalesa física de l’esport. Per als pares, és necessari oferir un equip de protecció adequat als seus fills i mantenir-los fora de perill durant els entrenaments.

Que la boxa és massa perillosa per als nens és una creença molt estesa, però de fet, és molt més segura que altres modalitats esportives que els més petits practiquen avui en dia. Amb aquest article recollim alguns dels grans avantatges que la boxa ofereix als infants. És recomanable, en qualsevol cas, que adquiriu el material de boxa necessari dissenyat especialment per a nens i nenes, incloent els guants, el sac de boxa i altres materials de protecció.

El millor exercici per als infants

image (3)

Els nens tenen tanta energia que els pares, sovint, tenen dificultats per canalitzar de forma correcta. De vegades, això els genera problemes seriosos i pot derivar en baralles amb altres nens a l’escola. Atès que la boxa és un dels esports més exigents i requereix una gran quantitat de força i de resistència, els infants se’n poden beneficiar si s’hi interessen. Podeu portar-los diàriament al gimnàs més proper i provar de fer d’espàrring amb ells. Això no només desenvoluparà una afició per a l’esport, sinó que també millorarà la seva forma física en general. Amb tota l’energia ben canalitzada i invertida, els nens tendiran a millorar el seu comportament a casa i a l’escola.

Autodefensa

La boxa també és bona per ensenyar conceptes d’autodefensa als infants. És important d’aprendre perquè ells potser necessiten defensar-se a si mateixos a l’escola o al barri. Tenir nocions bàsiques interioritzades pot ajudar-los a resoldre situacions conflictives sense fer ús de la violència.

Alleuja l’estrès

És un error creure que els infants no tenen estrès en el seu dia a dia. Ells s’han d’enfrontar a pressions de tota mena des de l’inici de l’edat escolar. La boxa esdevé una gran opció per alleujar l’estrès, no només per als adults, sinó també per als nens i nenes.

Millora l’autocontrol i la disciplina

Un altre gran avantatge d’ensenyar boxa als infants és la manera com ells aprenen a guanyar control i disciplina en les seves vides. Amb sessions regulars de boxa, els nens desenvolupen una rutina i a partir d’aquí estan més preparats per repartir el temps entre jugar, estudiar i dormir, que és imprescindible per als nens en plena etapa de creixement.

Augmenta la força global

La Boxa està considerada com un dels esports més durs, en què la força, el poder, la rapidesa i l’agilitat són requisits fonamentals. Aquest tipus d’esport de contacte són realment importants per als infants per desenvolupar el seu física, la seva salut mental i la seva força global. S’enforteixen els músculs i són més saludables en un espai curt de temps.

boxing-for-kids1

Sobretot, assegureu-vos que quan els vostres fills comencin a practicar-la compteu amb material segur i preparat per als entrenaments de boxa. És imprescindible comptar amb guants de boxa de bona qualitat. Haurien d’estar ben encoixinats i adaptar-se perfectament a les seves petites mans.

* Article d’Elina John publicat originalment a GroundReport