Nutrició i esport, un binomi d’èxit

2 minuts de lectura
Els propers 31 de maig i 1 de juny Sabadell acull la segona edició de les jornades e-informa, que volen convertir Sabadell en un referent en la promoció de l’activitat física saludable a través de la tecnologia.

Moltes localitats d’arreu del país compten, al llarg de l’any, amb les seves jornades-festes-trobades del món de l’esport. Premis, promoció de clubs, activitats al carrer, bicicletades i un llarg etcètera d’accions per promoure la pràctica esportiva entre tota la població. En pocs indrets, però, es compta amb el bagatge històric de Sabadell, que celebrarà la 65a edició de la Festa de l’Esport del 28 de maig al 3 de juny. D’entre totes les activitats que s’organitzaran a la capital del Vallès Occidental (estructurades en set eixos diferents) ens fixem en la segona edició de les jornades e-nforma, una proposta de debat sobre nutrició, esport i tecnologia per fomentar l’activitat física saludable a partir d’experiències concretes i amb protagonistes de luxe com Ona Carbonell, Emma Roca o Nacho Solozábal.

Les jornades, organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 en col·laboració amb la Fundació Parc Taulí, referent en el camp de la salut, el CAR de Sant Cugat, referent en el camp de l’esport, i Indescat, el clúster de la indústria de l’esport, porten per títol “Nutrició i Esport, un binomi d’èxit” i se centren en els efectes de l’alimentació en el rendiment i la salut dels esportistes, oferint perspectives d’interès per a professionals de l’esport, però també per al gran públic esportista amateur o qualsevol amant de l’esport com a activitat de lleure. L’objectiu és evident: donar a conèixer els avantatges de fer activitat física a qualsevol edat, tant des del punt de vista mèdic, com psicològic, social o fins i tot sanitari, fixant la mirada en el paper que pot tenir la tecnologia per a fer-ho possible.

Voleu participar a les jornades e-nforma? Podeu fer la vostra inscripció clicant aquest enllaç!

La inauguració, amb Ona Carbonell

El laboratori d’idees d’aquest 2018 donarà el tret de sortida amb un col·loqui inaugural amb la participació dels medallistes olímpics Ona Carbonell i Nacho Solozábal. Serà el dijous 31 de maig a les 19h i sota el títol “Què mengen els campions?” els dos protagonistes donaran a conèixer aspectes claus de la seva dieta en els moments més importants de la seva carrera. Solozábal, conegut pels més joves per la seva faceta de comentarista de bàsquet a TV3, va arribar a liderar la selecció espanyola a l’or mundial el 1985 i la plata als Jocs de Los Angeles de 1984. Carbonell, de la seva banda, ha tornat a ser escollida aquest 2018 com a millor esportista catalana de l’any i ja acumula 20 podis als campionats del món de natació artística, així com una plata i un bronze olímpics a Londres 2012 en les modalitats de duo i d’equip.

Ona Carbonell
Ona Carbonell serà una de les grans protagonistes de les jornades e-nforma d’aquest 2018

Divendres 1 de juny, doble cita per cloure les jornades e-nforma

Les jornades e-nforma prosseguiran el seu camí el divendres 1 de juny amb una conferència i una taula rodona. A les 18h Juana M. González (Alimmenta), Victòria Pons (CAR Sant Cugat) i Anna Paré (Nutresalut) compartiran una xerrada sobre nutrició esportiva que tindrà continuïtat, a partir de les 19:30h, amb la taula rodona “Menjar bé: la millor energia per fer esport” moderada pel periodista de TV3 Enric López Vilalta. Aquest espai comptarà amb la presència d’Emma Roca (corredora, esquiadora de muntanya i bioquímica, que recentment acaba de ser subcampiona de l’ultramarató del Penyagolosa), de Joan Golobart (exfutbolista del RCD Espanyol) i de Jaume Giménez (fundador de Nutritional Coaching).

El projecte social de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 vol contribuir a construir una marca de ciutat que posi en valor els actius de la ciutat, institucions sabadellenques que són referents nacionals i internacionals en els camps de la salut i l’esport. Totes les conferències s’impartiran a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (Carrer d’en Font, 25, Sabadell).