Art i esport, protagonistes de la revista Fosbury #41

1 minut de lectura

Aquest mes de desembre la Fosbury publica un nou monogràfic en paper de 132 pàgines sobre el vincle entre l’art i l’esport.

“Quart l’art és esport” és el títol de la revista Fosbury #41 que surt a la venda aquest mes de desembre i que vol explorar la relació entre el món de l’esport i les disciplines artístiques, un lligam estret que desgranem des de dues perspectives diferents.

D’una banda, ens fixem en els esports artístics i en el seu funcionament, ja sigui la natació artística, la gimnàstica artística i rítmica, el patinatge artístic o el ball esportiu, per citar-ne alguns exemples. Totes aquestes disciplines esportives tenen el denominador comú de l’expressió artística com a part indestriable de la competició i indaguem en aquest sector amb un extens reportatge sobre els èxits del patinatge artístic català, amb veus de noms tan rellevants com les dels coreògrafs Manel Villarroya i Ricard Planiol, amb una entrevista en profunditat a Ona Carbonell, una de les grans referents mundials de la natació artística, amb una mirada en clau de gènere als esports artístics i també amb un repàs del reglament i el rol dels jutges en el cas de la gimnàstica.

D’altra banda, també ens interessa aprofundir en com les disciplines artístiques s’han aproximat al món de l’esport. En aquest segon bloc del monogràfic comptem amb una entrevista a Rosa Serra, l’escultora de l’esport i Creu de Sant Jordi, que ens regala alhora l’escultura de portada. Una personalitat mundial del món de l’art i autora d’un munt d’obres “esportives”, entre elles la més que reconeguda Suite Olímpica del COI. A banda de la conversa amb Rosa Serra ens endinsem en altres disciplines com l’arquitectura, repassant algunes de les construccions més singulars dels Països Catalans, en el cartellisme d’aquí i d’arreu del món o bé en el disseny, amb una mirada a les entranyes de la mateixa revista Fosbury.

Al tercer temps tenim una conversa amb Marta Bach, una de les millors jugadores de waterpolo del país retirada aquest 2022, ens fixem en la II Setmana Catalana de l’Esport i ens endinsem via reportatge en els gimnasos populars impulsats per casals i ateneus d’arreu del país i el rol que volen jugar en els seus municipis.

La Fosbury #41 ja es pot adquirir a través de la botiga en línia d’aquesta web i ben aviat també es podrà comprar a la xarxa de llibreries Abacus, als establiments Bon Preu Esclat i a desenes de llibreries i quioscos del país, així com consultar a la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya.