Glòria Comerma, campiona per partida doble a Bèlgica

1 minut de lectura
Les Waterloo Ducks han guanyat la divisió d’honor belga després d’uns playoffs emocionants.

En la seva cinquena temporada a Bèlgica Glòria Comerma ha tastat, per fi, l’èxit en la competició d’hoquei herba més important del país. En una competició que ben aviat serà centenària (es va començar a disputar el 1919) la jugadora catalana per fi ha pogut alçar l’anhelat títol defensant els colors del Waterloo Ducks, un dels clubs punters del país que malgrat disposar d’uns quants títols recents en categoria masculina encara no havia guanyat mai la lliga femenina.

Una fita històrica assolida després d’una magnífica temporada i d’uns playoffs resolts en els detalls. Les Ducks van superar a La Gantoise a les semifinals després d’un doble empat tant en l’anada com en la tornada i una resolució dramàtica als shoot outs. Amb l’egarenca com a protagonista, les Ducks s’enfrontaven a la final contra el Royal Antwerp, l’equip que havia guanyat 6 lligues en les últimes 11 temporades. El passat dijous van acompanyar un partit molt solvent en defensa amb un triomf per la mínima a casa (1-0) i aquest diumenge van aconseguir anotar un gol definitiu a camp del rival: empat a 1 i primer títol de lliga de la història del club.

Glòria Comerma, en acció a la lliga belga
Glòria Comerma, en acció a la lliga belga

Celebració doble

El cert és que les Ducks de Comerma ja havien avisat del seu talent fa pocs mesos amb la consecució del títol estatal en la competició de sala. L’hoquei sala, com també passa a casa nostra, ocupa els mesos hivernals a l’interior mentre el fred impedeix disputar els grans campionats a l’exterior. Amb regles similars, però amb un joc “empetitit”, els títols de sala no tenen tanta entitat com els d’herba, però poden justificar la temporada per a un gran equip que no acabi de tenir sort als enfrontaments primaverals. Un doble històric per al Waterloo, l’equip on Glòria Comerma s’ha assentat definitivament a Bèlgica amb tres temporades a les files dels verds. Prèviament la catalana també havia jugat al país centreeuropeu amb el RHC Leuven (2012-2014).

Glòria Comerma és una de les jugadores de referència a la selecció espanyola. El 2016 va ser una peça clau en el retorn als Jocs Olímpics amb un meritori diploma després de classificar-se per als quarts de final.