Noves restriccions esportives a les Illes

1 minut de lectura
La pandèmia continua afectant la pràctica esportiva al nostre país.

El creixement de casos de positius per Covid-19 a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera en els darrers dies ha sigut determinant per l’anunci de noves restriccions esportives per part del Consell de Govern de les Illes Balears. Les mesures entraran en vigor aquest dimarts, tindran una durada mínima de quinze dies i és un sever toc d’alerta davant l’arribada del mes de setembre i la represa del calendari esportiu habitual. De fet, hi ha alguna mesura que ja va més enllà d’aquests quinze dies inicials i s’allarga durant tot l’agost i setembre.

Competicions aturades fins l’octubre

Els campionats que depenguin directament de les federacions esportives de les Illes d’esports d’equip i d’esports de contacte, així com les activitats esportives no federades d’aquests mateixos àmbits esportius, no podran començar les competicions fins el dia 1 d’octubre de 2020, com a mínim. Fins llavors hauran de presentar a la Conselleria d’Afers Socials i Esports un protocol d’actuació vinculant per a totes les entitats que participin de les competicions on quedin recollides les mesures preventives per garantir la salut de tots els participants.

Com acostuma a passar en aquests darrers mesos, la mesura tindrà un asterisc: si alguna federació d’esports d’equip i de contacte ho intueix necessari, pot demanar una autorització específica a la Conselleria i esperar la seva aprovació per organitzar una competició abans de la data assenyalada i superant les restriccions aprovades.

Sense contacte

Més enllà de l’aturada competitiva el principal canvi que es notarà aquesta mateixa setmana és l’obligació de mantenir la distància en els entrenaments d’esports d’equip i de contacte. Carles Gonyalons, director general d’Esports, ha explicat la mesura en una entrevista a IB3: “Els esports d’equip i de contacte poden entrenar durant aquests quinze dies però hauran de mantenir la distància d’un metre i mig entre jugadors. La mesura afecta a equips de categories autonòmiques i no afecta als equips que formen part de lligues estatals“.

Els entrenaments dels equips afectats per les restriccions anunciades es podran dur a terme amb una limitació de 30 persones en esports d’equip de camp, de 20 persones en pista i de 10 persones en esports de contacte. En tots els casos, mantenint la distància de seguretat d’1,5 metres, evitant situacions de contacte físic i sense superar el 75% de la capacitat permesa a l’espai esportiu en qüestió.

La imatge de portada és d’una concentració d’edat Mini de bàsquet d’aquest estiu / Crèdits: Federació de Bàsquet de les Illes Balears