Katinka Hosszu iguala a Laszlo Cseh L'hongaresa aconsegueix el cinquè triomf consecutiu continental als 200 estils

La dama de ferro de la natació mundial ha tornat a sumar un nou títol al seu extens palmarès

Katinka Hosszu és una de les nedadores més destacades del món en la darrera dècada. Una nedadora capaç de posseir diversos rècords i de plantejar-se reptes que no estan a l’abast de ningú més, com les recordades 12 proves de l’hongaresa. Competidora voraç i preparada per rendir sempre en qualsevol cita de la temporada, aquest 2018 Hosszu ha optat per renunciar a algunes proves habituals del seu programa per intentar compensar un nivell inferior al de les darreres temporades. Això no vol dir, ni de bon tros, que la centreeuropea no estigui preparada per competir quan salta a la piscina. Aquest dimecres s’ha penjat una lluitadíssima medalla d’or als 200 metres estils.

En una distància en què és la vigent plusmarquista mundial, la vigent campiona olímpica i la vigent campiona del món, Katinka Hosszu ha concentrat tots els seus esforços per lluitar pel seu 14è or continental.

Hosszú_Katinka_Doha_2016 (1)

Amb la millor marca de totes les participants a les primeres sèries i guanyant la seva semifinal, Hosszu ha hagut d’afrontar una final molt complicada i ben justa de forces. Segona en el primer parcial i primera després de la piscina d’esquena, com sempre, l’hongaresa ha perdut terreny amb l’arribada de la braça, passant els 150 metres en un quart lloc perillós. En l’estil lliure Hosszu ha tornat a recuperar pam a pam a les seves rivals i ha protagonitzat un esprint final espectacular amb l’italiana Ilaria Cusinato, 10 anys més jove que ella. 2:10.17 per 2:10.25.

Un èxit per atrapar el també hongarès Cseh

Un nou títol (el 53è en grans competicions internacionals!!) que arriba amb rècord inclòs: Hosszu és la primera nedadora de la història en encadenar cinc triomfs consecutius en una mateixa prova al campionat d’Europa. 2010, 2012, 2014, 2016 i 2018: 5 victòries consecutives als 200 estils que abans només havia assolit el seu compatriota Laszlo Cseh, per partida doble, també als 200 estils i als 400 estils. Una èxit que, per exemple, no va aconseguir mai Alexander Popov, el rei de la velocitat, que compta amb 5 títols en dues disciplines diferents però sense haver-los aconseguit de forma consecutiva.

 

Ja tenim aquí la Fosbury 33!