El clam per la llibertat dels presos polítics, protagonista a la 109a Copa Nadal

1 minut de lectura
La Copa Nadal ha viscut una de les edicions més càlides de la seva història

420 nedadors han batut el rècord històric de participació de la Copa Nadal, la travessia organitzada pel CN Barcelona que se celebra cada any al Port Vell de la capital catalana. La suau temperatura d’uns 16 graus ha animat més esportistes que mai a recórrer la tradicional distància de 200 metres a les fredes aigües barcelonines (14,7 graus avui) acompanyats, com sempre, del públic que anima la valentia dels nedadors per celebrar el matí nadalenc de la forma més esportiva possible en una cita que té la sortida i l’arribada al Portal de la Pau.

Enguany diversos nedadors i aficionats han reclamat la llibertat dels presos polítics en un nou acte reivindicatiu d’un sector permanentment mobilitzat arreu del país que sempre recorda la passió per la natació de Raül Romeva. De fet, les lletres gegants de “LLIBERTAT” ja s’han convertit en un element habitual i ben visible en accions i competicions vinculades a les aigües obertes.

“Llibertat”, el missatge que ha acompanyat els nedadors de la Copa Nadal / Miguel López Mallach

La prova popular ha comptat amb alguns dels millors nedadors del país, alguns dels quals no fallen mai a la cita barcelonina. Guillem Pujol (CN Mataró) ha tornat a demostrar que no té rival aconseguint la cinquena victòria consecutiva a la Copa Nadal amb un temps de 2 minuts i 11 segons, per davant d’Oriol Moreno i de Javier Villanueva. La sorpresa ha arribat en categoria femenina, on Judith Navarro (CN Sant Andreu) no ha pogut revalidar el títol cedint davant el ritme de la jove d’Igualada Laura Rodríguez (CN Barcelona), que ha completat el recorregut en 2 minuts i 41 segons i que en la seva primera participació s’ha endut un anhelat triomf. Laia Martí, també del club amfitrió, ha completat el podi.

Sigui com sigui, el tret distintiu de la Copa Nadal un any més ha estat les ganes de passar-ho bé de tots els participants, amb múltiples disfresses vinculades a les festes nadalenques

La Copa Nadal, escenari per a nedadors de primera fila i per a disfresses de tota mena / Miguel López Mallach