Braçades per la llibertat, la nova acció del grup de suport FreeRomeva

2 minuts de lectura
L’esport continua sent una eina per reivindicar la llibertat dels presos polítics.

Aquest dissabte 6 d’octubre l’estany de Banyoles serà l’escenari d’una nova acció esportiva per reivindicar la llibertat dels presos polítics. El col·lectiu FreeRomeva, format per amics i companys del conseller empresonat, torna a la càrrega amb una nova jornada d’esport i solidaritat en què la natació tornarà a ser protagonista.

No és el primer cop que Raül Romeva rep el suport públic dels seus companys de club i amics vinculats a la natació i les aigües obertes. Després de la seva primera entrada en presó, el passat mes de novembre la platja de Badalona va aplegar centenars de persones en una acció per reivindicar la seva llibertat i la de la resta de presos polítics. Des de llavors hi ha hagut força actes similars, el darrer dels quals es va viure a Menorca el passat mes d’agost amb una nedada plena de pancartes i de color groc dels companys amb qui coincidia cada estiu a l’illa mediterrània.

Els nedadors solidaris a Menorca

Sens dubte, però, l’acció més viral va ser aquest vídeo publicat durant l’estiu en una acció que aquest dissabte FreeRomeva vol replicar a Banyoles:

A la capital del Pla de l’Estany es preveu la participació de nedadors que ja van portar el clam de llibertat el 26 d’agost a la travessa del CN Olot al riu Fluvià i també de persones que van participar a la darrera edició de la Travessia de l’Estany de Banyoles celebrada a mitjans de setembre amb un record per als presos polítics en forma de llaç groc al cartell oficial de la prova.

FreeRomeva organitza una activitat oberta a tothom

L’activitat d’aquest dissabte és oberta a tothom i constarà de 1.000 metres amb tret d’inici i final a les instal·lacions del CN Banyoles. Una activitat de caire popular en què els participants no necessiten inscriure’s prèviament i que començarà a les 12 del migdia. La nedada anirà acompanyada per xerrades de Jonathan Gómez, entrenador de Raül Romeva al Swimemotions, i de Miquel Sunyer, a qui La Fosbury vam entrevistar fa uns mesos.

Els beneficis que es puguin aconseguir amb l’activitat “braçades per la llibertat” especialment amb la venda dels casquets commemoratius dissenyats per a l’ocasió, es destinaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils.