Ona Carbonell renúncia a Tòquio

1 minut de lectura
La gran estrella de la nostra natació artística no competirà en els Jocs Olímpics de 2020. Ona Carbonell ha anunciat aquest cap de setmana que renuncia a la gran cita olímpica després de les seves dues medalles a Londres 2012 i l’experiència agredolça viscuda en Rio 2016.

L’esportista barcelonina es retira de les piscines (a priori, de forma temporal) i tanca d’aquesta manera un llarg període de grans èxits internacionals.Dos mesos després de proclamar-se subcampiona del món per partida doble en el solo lliure i en el solo tècnic en Gwangju, Carbonell ha explicat la seva renúncia en una carta oberta:

«Després de meditar-ho molt amb la meva família, parlar-ho i valorar-ho detingudament amb la meva entrenadora, i posteriorment amb la resta de l’equip, he decidit que en aquest moment vull fer un pas a un costat«.

Carbonell afegeix:

«Després de tota una vida dedicada gairebé íntegrament a l’esport, en la qual la natació ha ocupat folgadament el primer lloc en la llista de prioritats, sento que ara haig de posar totes les meves energies de forma prioritària en una part de la meva vida que massa vegades he hagut de deixar de costat. Encara que el moment pugui sorprendre, hi ha diversos factors relacionats amb la meva família pròxima que m’empenyen a això. Vull dedicar més temps a la meva família, que sempre està al meu costat, cuidar-la com es mereix i també ampliar-la. Com a dona i esportista, conciliar la meva vida professional amb la personal implica assumir decisions com aquesta i deixar l’esport a un costat temporalment, sense que això signifiqui que vagi a renunciar a la meva carrera com a nedadora«.

Relleu complicat

Aquesta notícia és un cop dur per a les aspiracions del duo (liderat en els últims 7 anys per Carbonell) i obliga la natació artística espanyola a activar un relleu que ja es va deixar veure en el passat mundial amb l’absència de Ona en les rutines per equips.

Ona Carbonell s’acomiada amb ganes de tornar aviat a la competició i un palmarès de luxe: dues medalles olímpiques, 23 podis mundialistes (amb un or, onze plates i onze bronzes) i 12 medalles europees amb quatre ors inclosa.

Una dada que ho resumeix tot: Carbonell és la nedadora amb més podis de la història dels mundials de natació sincronitzada.