El perquè de l’Ona

1 minut de lectura

Ona Carbonell ha emès un comunicat en què anuncia que abandona temporalment l’elit per centrar-se en la seva família. Carbonell ha assegurat que “després de meditar-ho molt amb la meva família, haver-ho parlat i valorat detingudament amb l’entrenadora, i posteriorment amb la resta de l’equip, he decidit que en aquest moment vull fer un pas al costat”.

La nedadora acabava de guanyar tres medalles al Mundial de Gwuangju (Corea del Sud) i estava a punt de començar una temporada molt dura, on l’objectiu era aconseguir una plaça per als que haurien sigut els seus tercers Jocs Olímpics.

Ha explicat que malgrat haver tingut un molt bon any a nivell personal i professional, “en aquest inici de temporada les meves circumstàncies personals i familiars son molt diferents. Després de tota una vida dedica quasi íntegrament a l’esport…, sento que ara he de posar totes les meves energies de forma prioritària en una part de la vida que massa cops he deixat de banda”.
Carbonell acabava de tornar a la competició, després d’una aturada de gairebé un any i d’haver renunciat a l’Europeu del 2018.

En aquell moment portava la meitat de la seva vida entrenant a la selecció espanyola i necessitava un descans per afrontar millor els Jocs de Tòkio. Per aquest motiu, l’equip tècnic, liderat per Mayuko Fujiki, va decidir anar provant diferents noies al duet i preparar un bon relleu per a la veterana. Finalment, al Mundial d’aquest any s’hi han presentat dos duets diferents: al lliure s’ha mantingut Carbonell i Paula Ramírez, i al tècnic s’ha canviat Carbonell per Sara Saldaña. Així doncs, si les espanyoles aconsegueixen un bitllet olímpic, el més probable és que estigui format per Ramírez i Saldaña.

Pel que fa al seu futur més immediat, la barcelonina comenta que vol dedicar més temps a la seva família, cuidar-la com es mereix, i també ampliar-la. Sobre aquest últim punt, defensa que el fet de ser dona i esportista no significa que hagi de renunciar definitivament a la seva carrera com a nedadora.

Carbonell és la gran estrella de la natació artística espanyola i una de les millors nedadores de la història. Entre el seu palmarès destaca el de dona amb més medalles en mundials (22), només per darrere de Michael Phelps i Ryan Lochte; i dos podis olímpics (plata i bronze a Londres 2012). Tot i que no té intencions de tirar-se a la piscina, sí ha declarat que seguirà vinculada al món de l’esport.