Es retira Pau Ribes, el pioner de la sincro masculina a casa nostra

1 minut de lectura

Pau Ribes, el primer nedador masculí català i espanyol de sempre en la natació artística, es retira de l’alta competició. Ho ha anunciat avui en un acte al CAR de Sant Cugat del Vallès, en què ha estat acompanyat per les seves companyes de la selecció de natació artística, les seves entrenadores -actuals i d’altres èpoques-, un bon grapat d’esportistes i professionals del Centre d’alt Rendiment, i representants de les federacions de natació -espanyola i catalana-, del CN Les Franqueses i l’Ajuntament de Les Franqueses, i de la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula.

El maresmenc va debutar en l’escena internacional amb només 19 anys, com a parella de Gemma Mengual en el duet lliure del mundial de Kazan 2015 / @pauribes_sincro

El de Dosrius, format al Club Natació Granollers i que les darreres temporades formava part del Club Natació Les Franqueses, marxa amb dues plates i quatre bronzes europeus al sarró en la modalitat de duet mixt. Ribes va debutar en l’escena internacional amb només 19 anys, com a parella de Gemma Mengual en el duet lliure del mundial de Kazan 2015. El maresmenc també va competir al costat de Berta Ferreras, amb qui va guanyar dues medalles de bronze en l’europeu de Londres 2016, i dues més en l’europeu de Glasgow 2018. Més recentment, el nedador ha format duet amb Emma Garcia, amb qui ha aconseguit dues medalles de plata en els europeus de Budapest 2021 i Roma 2022.

Quan Pau Ribes es va iniciar en la natació sincronitzada era l’únic representant de la federació catalana, i ara n’hi ha una dotzena, mentre que en l’espanyola n’hi ha més de quaranta. Ara continuarà vinculat a la natació artística entrenant a nens i nenes del seu club actual, el CN Les Fraqueses.

Imatge de portada: @pauribes_sincro