Nadal esportiu made in USA

2 minuts de lectura

Mentre l’esport “rei” a Catalunya i a l’estat espanyol descansa perquè la seva vida és molt dura, a la capital del món, o així no es cansa d’anomenar-ho el futur “commander in chief” dels Estats Units, Donald Trump, l’activitat esportiva de les majors augmenta, més enllà del beisbol que està en plenes vacances.

NFL a la sobretaula dels gran àpats nadalencs

La NFL, la major per excel·lència americana, juga les seves dues últimes jornades de la temporada regular el cap de setmana de Nadal i el de Cap d’Any. I si encara no en teníem prou, per Reis ja arriben els playoffs. Així doncs tenim un menú força complet on el 24, a partir de les 19 hora catalana juguen 12 partits, fet sorprenent considerant que la NFL només juga en dissabte quan arriben els playoffs. Això sí, encara deixen dos partits pel dia de Nadal i un per Sant Esteve.

Broncos No Regrets Football

Per Cap d’Any, entre ressaca de la revetlla i després del primer àpat contundent de l’any arriba la última jornada de la fase regular de la NFL, la que acabarà per decidir la configuració final dels Playoffs 2017. I per si fos poc, tots els partits es juguen diumenge entre les 19 i les 22:30, amb tot els partits que ja hauran conclòs abans de les 2 de la matinada.

Els clàssics de la NBA el dia de Nadal

La NBA descansa el 24, per tornar el 25 amb partits escalonats al llarg de tot el dia que enfronten les rivalitats clàssiques, i no tan clàssiques, de la NBA. Per aperitiu un Celtics-Knciks al Madison Square Garden, però també ens ofereixen la reedició de la final de la temporada passada entre Warriors i Cavaliers, el derbi de Los Angels entre els Clippers i els Lakers o a Pau Gasol enfrontant-se amb el seu ex-equip, els Bulls, a San Antonio.

A partir d’aquí, partits cada dia a gust del consumidor.

NBA: Boston Celtics at New York Knicks

El Winter Classic de la NHL

La NHL, la major de l’hoquei, descansa per la Nit de Nadal, Nadal i Sant Esteve i torna a la competició el dia 27 ja sense cap altra pausa. El que fa particular el Nadal del hoquei sobre gel nord-americà és el Winter Classic, el partit que es juga a l’aire lliure, com es jugava als seus principis als EEUU.

Estats Units

Això sí, actualment és a un estadi, normalment amb temperatures gèlides, i al voltant de 100000 espectadors presenciant-ho. El Winter Classic d’aquest any serà el dia 2 de gener entre els Sant Louis Blues i els Chicago Blackhawks al Busch Stadium de Saint Louis.

El futbol americà universitari decideix el seu campió

Des del nou format de playoff el college americà decidirà el seu campió de la NCAA en semifinals i final. Les semis es jugaran el dia 31 de desembre, a les 9 de la nit hora catalana, la Peach Bowl entre Alabama, l’actual campió i principal favorit, i Washington. I la segona, la Fiesta Bowl, que per nosaltres ja serà dins del 2017 a la 1, entre Clemson i Ohio State.

Els dos vencedors s’enfrontaran a les 2 de la matinada del 9 al 10 de gener al Raymond James Stadium de Tampa, a Florida.

NCAA Football: CFP National Championship-Alabama vs Clemson