Judith Navarro i Guillem Pujol, guanyadors de la Copa Nadal

1 minut de lectura

Aquest matí s’ha celebrat la 107a edició de la Copa Nadal, probablement la prova d’aigües obertes amb més tradició de casa nostra. Els 200 metres que es neden any rere any en plena jornada nadalenca al port de Barcelona són una cita que atrau l’atenció de molts nedadors i d’aficionats meravellats de la capacitat de resistència al fred de tots els participants.

Copa Nadal
Fotografia: CN Barcelona

Organitzada pel Club Natació Barcelona, només va fallar al calendari durant els anys de guerra civil. Des de 1907 és un gran reclam de les travessies i compta amb centenars de participants. D’entre tots ells, en categoria sènior, alguns dels nedadors més rellevants dels clubs catalans.

Guillem Pujol, el triplet

El vencedor en categoria masculina ha estat el jove Guillem Pujol, del CN Mataró, que d’aquesta manera encadena tres victòries consecutives a les aigües barcelonines. Ja es va proclamar campió de la Copa Nadal el 2014 i el 2015 i va construint un palmarès en què el veterà Dani Serra, amb 10 victòries absolutes, sembla molt difícil d’atrapar. Gerard Alemany ha entrat en segona posició i Oriol Moreno, representant del club amfitrió, ha completat el podi masculí.

A Guillem Pujol, aquest any l’ha acompanyat al capdamunt del podi femení la jove promesa del CN Sant Andreu Judith Navarro. Tots dos han completat un 2016 amb resultats destacats, com la quarta posició en relleus mixtes al mundial júnior o la medalla de bronze en l’europeu d’aigües obertes.

El frec a frec de Navarro amb Anna Godoy a l’arribada ha estat magnífic. Ho han enregistrat els companys de BTV Esports: