Sílvia Puigarnau farà la volta a la Val d’Aran en un repte solidari

1 minut de lectura
Aquest estiu la Val d’Aran by UTMB havia de fer el seu debut, que ha quedat ajornat com tantes altres proves esportives per la Covid-19.

Des d’aquest divendres 7 d’agost i fins diumenge Sílvia Puigarnau donarà la volta a peu a la Val d’Aran seguint el recorregut de la cursa Torn dera Val d’Aran, de 162 quilòmetres. Aquesta cursa era el plat estrella d’una nova cita esportiva a la muntanya apadrinada per la UTMB, la primera de la marca alpina als Pirineus amb l’objectiu d’afegir una altra cursa estrella a cites tan populars com l’Ultra Pirineu o la Buff Epic Trail. Amb ganes de no deixar l’esport de banda, l’organització de la Val d’Aran by UTMB tira endavant el projecte VDA Solidària, un repte benèfic d’Ultra trail per a recaptar fons per a la investigació de la Covid-19 en el marc de la campanya #JoEmCorono.

La protagonista principal d’aquest repte solidari serà Sílvia Puigarnau, una corredora amb un ampli bagatge d’èxits en curses de muntanya i que correrà els 162 quilòmetres en una ruta circular que parteix i acaba a Vielha amb 10.600 metres de desnivell positiu, una xifra fins i tot superior a la de l’Ultra Trail del Mont Blanc. La corredora d’Agramunt, que tindrà el suport d’una marca de torrons del seu poble (Virginias), té previst completar el recorregut en 33 hores

Puigarnau no correrà sola en cap moment, atès que els organitzadors han repartit el recorregut en tretze trams diferents i han obert inscripcions per tal que la gent que ho vulgui l’acompanyi corrent durant una part del trajecte abans de passar el testimoni a altres companys. Cares conegudes de les curses de muntanya com Jordi Gamito, Ester Casajuana, Pablo Villalobos o Albert Jorquera és previst que l’acompanyin en algun dels trams del recorregut, que passa per indrets emblemàtics de la zona com Artiga de Lin, Sant Joan de Toran o Montgarri. El repte començarà el divendres a les 16:30h i podria acabar en plena matinada de dissabte a diumenge.

“Sol corres més ràpid, però junts arribarem més lluny”. Amb aquesta idea de fons el repte vol esdevenir un nou èxit individual i col·lectiu a la muntanya coincidint en un cap de setmana en què Abel Carretero intentarà batre un rècord del món a pocs quilòmetres de la Val d’Aran i en un estiu marcat per les exhibicions esportives als Pirineus.