Abel Carretero intentarà batre un rècord del món al Pallars

2 minuts de lectura
Aquest divendres 7 d’agost el Pallars Sobirà serà l’escenari d’un intent de rècord del món.

Abel Carretero és un dels noms habituals a les curses de muntanya del nostre país. Campió de la Trencacims i membre de la selecció catalana de la FEEC, el corredor resident a Vilamur ha decidit aprofitar l’aturada de competicions d’aquest estiu per plantejar-se un repte esportiu majúscul: vol batre el rècord mundial d’ascens en 24 hores. Per fer-ho haurà d’acumular el màxim nombre de metres de desnivell positiu a les seves cames en un dia i superar els 17.020 metres d’ascensió assolits per l’italià Luca Manfredi fa poques setmanes al seu país.

El corredor de l’AE Matxacuca ha escollit l’estació d’Espot Esquí com a escenari del repte, una zona que coneix bé i que permetrà a tothom qui vulgui animar-lo durant l’intent. El recorregut escollit per Abel Carretero consta de 4,6 quilòmetres circulars, amb 2,1 km d’ascensió i 2,5 de baixada. En cada ascensió el català sumarà 520 metres de desnivell positiu, de manera que haurà de fer com a mínim 33 voltes per superar la marca de Manfredi. Aquest curiós bucle s’inicia a 1.574 metres i s’enfila fins als 2.094 metres, evitant cotes majors en què el desgast per la menor quantitat d’oxigen seria major. Un punt d’avituallament situat a 1.900 metres l’ajudarà a mantenir el ritme i afrontar uns pendents importants que superen el 50% en el tram final de la pujada.

Abel Carretero detalla el recorregut en aquest vídeo:

L’any 2018 Abel Carretero va decidir fer un pas endavant en la seva relació amb la muntanya i va començar a afrontar d’una manera més professional les curses de muntanya, incorporant un entrenador i una nutricionista al seu equip. L’intent de rècord és un al·licient per seguir creixent com a esportista:

“L’objectiu és millorar el rendiment a partir de noves motivacions i nous reptes. Aquest estiu és difícil trobar una motivació més enllà del simple fet d’entrenar a la muntanya, de manera que m’he plantejat aquest repte d’acumular el màxim desnivell possible en 24 hores sent conscient que les possibilitats que no aconsegueixi el rècord del món són mitjanes o altes, perquè hi ha molts factors que hi poden influir, però sense amagar l’ambició que tinc per assolir-lo. Per intentar-ho no perdo res”

24 hores d’esforç continu després d’unes setmanes de preparació. Un repte de llarga distància en un mateix espai, amb bon equipament i àpats freqüents per no tenir un defalliment, i en què Carretero haurà d’estar ben atent al terreny durant la nit tal com passa en diverses ultra trails. El Pallars Sobirà, amb un cicle esportiu escapçat en els darrers mesos, té una gran cita esportiva de resistència a partir de divendres a les deu del matí. I si no cau el rècord mundial, que caigui l’estatal, en mans de Fernando Cancelo amb 13.000 metres de desnivell positiu.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!