Esquí de muntanya indòmit, una guia als Pirineus

1 minut de lectura
Una campanya a Tot Suma vol fer possible una guia d’itineraris en esquí de muntanya al Pirineu.

Els amants dels esports de muntanya del nostre país estan d’enhorabona. A la prolífica bibliografia de rutes i itineraris que travessen muntanyes del nostre país ben aviat caldrà afegir-hi una proposta específica per als practicants d’esquí de muntanya. Tres membres de la secció d’esquí del CEG, Jaume Jubert, Ricard Martínez i Francesc Daví, volen publicar el llibre “Esquí de muntanya indòmit” amb 60 propostes d’itineraris als Pirineus i han optat per impulsar una campanya de micromecenatge per a fer possible l’edició dels exemplars, que seran autoeditats.

La guia aposta per combinar sortides d’un dia, travesses i rutes circulars, sempre amb l’esquí de muntanya com a protagonista i amb una fitxa tècnica i descripció de cada recorregut proposat, així com la motivació principal per incloure el recorregut al llibre. Tot plegat, acompanyat de fotografies dels llocs per on passa la ruta i dibuixos originals de Francesc Daví que alhora són també un dels principals al·licients de la campanya a la plataforma Tot Suma. Un d’aquests dibuixos originals és el que encapçala aquesta notícia i podeu veure la resta a la pàgina del projecte de micromecenatge.

Amb la voluntat de tenir els exemplars del llibre a impremta a principis de 2021, aquest projecte opta per potenciar aquest “esquí de muntanya indòmit” que encapçala la guia. D’aquesta manera, els amants de l’aventura amb els esquís tenen garantit un bon volum de propostes per itineraris poc habituals, “sovint feréstecs, amb racons amagats i grans descensos“. Tal com indiquen els autors en la presentació del projecte, la guia abasta cims del sud i del nord del Pirineu entre el massís del Canigó i la Val d’Aran/Coserans.