Toni Bou grava el seu nom al Bulevard de les Estrelles

2 minuts de lectura
Molt lluny de Hollywood, una de les capitals de casa nostra comença a configurar el seu espai públic per reconèixer les estrelles. Res de cinema: parlem d’esport, parlem d’Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella, conjuntament amb l’Associació de Comerciants de Fener Boulevard, van impulsar fa uns mesos un projecte per transformar una petita part del seu espai públic a mode d’homenatge i reconeixement als grans esportistes vinculats al país dels Pirineus. Una iniciativa promocional que aquest dijous va inaugurar la seva segona estrella “trepitjable” per als vianants a càrrec de Toni Bou. El pilot de trial ja suma 23 títols mundials al seu palmarès i fa quatre anys que és resident a Andorra, on ha establert un fort vincle més enllà dels entrenaments en espais com Naturlàndia.

El pilot català va rebre un petit homenatge per part d’autoritats, comerciants i veïns en un indret que coneix molt bé:

“És un dia que recordaré per sempre. Per aquí passem moltes vegades i que et posin una estrella al mig del carrer amb el teu nom i la teva firma, en un lloc tan especial, la veritat que toca. Estic molt content”

En un any que augura complicat per la lesió que arrossega i que li pot passar factura a la seva ratxa única de títols mundialistes, Toni Bou va oferir al públic assistent una demostració del seu talent amb una exhibició al mateix Bulevard de les Estrelles dalt de la seva moto de trial.

Cyril Despres, el pioner

El pilot nord-català establert a Andorra va ser el primer en estrenar l’estrella al Fener Bulevard el passat mes de novembre. Despres, un dels grans noms de la història recent del Dakar, va mostrar la seva satisfacció pel reconeixement: “És un honor, estic francament agraït. És molt xulo, la placa ha quedat molt bé“. Després d’aquestes dues primeres estrelles ja instal·lades al carrer de na Maria Pla, Andorra la Vella ja treballa per ampliar la nòmina de pilots amb estrella: Marc Márquez ja va signar fa unes quantes setmanes la seva placa i caldrà trobar un forat a la seva atapeïda agenda per poder celebrar l’acte públic de descoberta de l’estrella.

Marc Márquez, amb la Cónsol Major dAndorra la Vella, Conxita Marsol / Comú dAndorra la Vella
Marc Márquez, amb la Cónsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol / Comú d’Andorra la Vella

Albert Llovera o Jorge Lorenzo podrien ser els propers aquest mateix 2018 aprofitant l’aposta pel motor andorrana que els ha portat a convertir-se en seu de la propera Assemblea General de la Federació Internacional de Motociclisme prevista per l’1 i 2 de desembre. Un cop passi la febrada pel motor, el comú i els comerciants probablement començaran a distribuir estrelles en altres sectors de l’esport i també de la cultura o la societat que mantinguin un vincle especial amb Andorra.